Inför första Laver Cup-dagen

Då var det dags. Klockan 20 ikväll slås de första bollarna iväg. Eller ja, det är ju i USA det här. Låt mig gissa att det blir 20:15 istället.

Först ut, kvällspasset, som alltså startar klockan åtta svensk tid.

Dimitrov-Tiafoe 1,60-2,30 Bethard

Det man ska ha med sig om man spelar på de här matcherna är väl att det är mycket större skrällchans här än i vanliga turneringar. Dels beroende på att det är supertiebreak istället för vanligt skiljeset men mest av allt, som jag skrev om häromdagen, arrangören är väldigt intresserad av att det ska bli jämnt, och jag tvivlar inte en sekund på att spelarna kommer spela med. Världslaget kommer vinna fler matcher än de borde göra. Här till exempel, känns som en jättebra chans för Tiafoe. De möttes i Kanada för några månader sen. Dimitrov vann i ett jämnt avgörande sets tiebreak men Tiafoe var den bättre spelaren på slutet.

Edmund-Sock 1,54-2,40 Bethard

Är det inte upplagt för att Sock ska kunna spela lite bättre nu när det är uppvisning och inga poäng står på spel? Jag tycker ju det. Edmund väldigt sval formmässigt dessutom. Tycker nog världslaget har en väldigt bra skrällchans här också. Anledningen till att Sock spelar singel är att alla spelare måste spela en singelmatch under helgen och i och med att matcherna den första speldagen bara ger en poäng, medan matcherna på lördagen ger två poäng och de på söndagen tre poäng, allt för att det ska vara jämnt i slutet, det är klart att man luftar sina sämsta spelare den första dagen.

Och sen kvällspasset som startar klockan två svensk tid.

Goffin-Schwartzman 1,50-2,50 Bethard

Inte en chans att Goffin är så stor favorit. Luktar supertiebreak lång väg det här och små marginaler. Fyra matcher tidigare mellan dessa lilleputtbollare. Alla utom den första har varit jämna och som sagt, jämnt idag också tror jag. Fort kommer det i alla fall gå. Jättejättefort.

Djokovic/Federer-Anderson/Sock 1,55-2,15 Bethard

Ingen uppvisning var det, som alla försöker lura folk, från spelare till arrangörer. Att Djokovic och Federer spelar en dubbelmatch tillsammans, vad tror ni, kan det ändå ha något med att man vill ha uppmärksamhet att göra? Man kan ju kanske tro det. Otroligt faktiskt att de gör det här, de gillar ju inte varandra, men vad gör man inte för pengar. Tufft motstånd, minst sagt. Sock har två raka Grand Slam-titlar och Anderson, han är en stadig rackare i dubbel han. Mycket tveksamt om Europa är favoriter här, det ska de nog inte vara nej.

Vi säger väl 2-2 efter första dagen? Japp, jag tror det.