Torsk för Djokerer

Inget konstigt alls med det här. Jag tycker inte de var favoriter i matchen, även om det i sig är obegripligt. Att Djokovic inte är jättebra i dubbel går väl kanske att förstå. Ingen höjdare till serve, volleyn är inte den bästa, och han får inte ut ett skvatt av sitt sätt att röra sig. Han borde vara bättre än han är, men att han inte är bäst i dubbel, det är förståeligt. Att inte Federer är bättre än han är skulle jag däremot säga är obegripligt. Förutom att hans offensiva backhandsreturer är svaga så har han precis alla egenskaper på ett perfekt sätt för att vara oslagbar i dubbel. Men så väldans bra är han inte. Det var vinsten i OS där med Wawrinka. I övrigt har han oftast inte varit särskilt bra när han väl spelat.

Tillsammans var de sådär. Och såhär såg det ut när Anderson/Sock plockade världslagets första pinne i Laver Cup.

Servekraften avgjorde, kan man väl säga. Till största del i alla fall.

Innan dess alltså tre europeiska vinster. Dimitrov slog Tiafoe rätt kontrollerat. Edmund vann rättvist mot Sock i ett supertiebreak. Och Goffin slog Schwartzman i ett supertiebreak, kanske inte lika rättvist.

Igår gav matchvinsterna en poäng. Idag ger de två poäng. Och imorgon tre poäng. Den där ledningen är rätt skör med andra ord, och idag börjar de riktiga spelarna kliva in på allvar.

Otroligt viktig match för världslaget den första. Bra chans för Isner där att utjämna. Gör han det inte börjar det däremot kännas lite jobbigt.

Sen Federer-Kyrgios, garanterat supertiebreak, eller hur?

Djokovic-Anderson, det är lite skrällchans Anderson där tycker jag. Känns inte som att det här spektaklet passar Djokovic riktigt.

Och sen en dubbelmatch som ska vara en given seger för världslaget.