Inför Laver Cup-avslutningen

Man kan ju undra om det verkligen är de här människorna man ser göra upp i stora matcher och som man då tycker är lite småcoola sådär. SOM de fjantar den här veckan under Laver Cup. Det ska göras synkroniserade segergester, det ska lekas kurragömma i korridorerna och det ska flamsas runt, precis hela tiden. Att några av barnen som deltar i världslaget skulle hålla på, det kan man väl förvänta sig. Den mentala åldern hos killar som Kyrgios, Sock och Tiafoe, den är liksom inte hög. Men när Federer börjar köra springtävlingar med sina kompisar mellan omklädningsrummet och tennisbanan, vad i helvete. Lägg ner bara. Jag vill inte se det. De har hamnat snett i Laver Cup. De kämpar så otroligt hårt för att sticka ut jämfört med den vanliga tennisen att det liksom slår över och man bara börjar förakta spelarnas beteende istället. De bryr sig ju liksom inte egentligen. Laver Cup är inget att vinna. Det är ingen prestige. Det är inte ett skit. Inte än så länge, men som sagt, man vill så otroligt gärna att det ska vara något att man kämpar för hårt, och så blir det bara fel.

På tal om att kämpa däremot, de kämpar ju under matcherna, spelarna, och det är jättebra. Sen slår det här engagemanget över där också. Sen slår det över där också tyvärr. Spelare som normalt är hur lugna som helst på banan och har det som en av sina styrkor börjar hoppa omkring som Nadal och det tar fokus av dem vilket påverkar spelet negativt, men ändå, jag tycker det är kul att de försöker. Det gör att det ändå blir kul att titta, om man nu bara kunde täcka över de som inte spelar, de som sitter i de där jävla sofforna och tramsar.

Under den andra dagen plockade Europa två segrar under dagpasset. Zverev vände och vann mot Isner. Lite orättvist. Isner spelade extremt bra och var klart bättre men Zverev vann de båda tiebreaken som avslutade matchen och ja, så kan det gå. Om det varit en vanlig tresetare tror jag att Isner hade vunnit. Han är bra just nu, Isner. Tvivlar på att han varit bättre. Han slår sin forehand väldigt bra för närvarande. Federer krossade sen Kyrgios. Kyrgios har det ju som ett litet problem även i vanliga fall att han fjantar omkring en del när han spelar. Det blir liksom inte riktigt bättre i den här miljön och han kan helt enkelt inte koncentrera sig.

Europa var inför kvällspasset en seger från att göra sin ledning i princip ointaglig. Om de fast sex poängs övervikt inför sista dagen, det hade inte världslaget hämtat in. Nu är det istället bara två poäng då världen vann de två sista matcherna. Dubbeln var en given seger. Europa hjälpte till lite där genom att välja Dimitrov/Goffin som sitt par. Goffin är helt värdelös i dubbel och Dimitrov är sådär. Mot det ställde världen Sock som kanske är bäst i världen i dubbel även specialisterna inräknade och Kyrgios, som är rätt svårtuggad i dubbel han också. Det fanns bara en möjlig utgång av den matchen. Och så skrällde Anderson mot Djokovic. Djokovic är väl den som kanske inte riktigt lagt ner hela sin själ i det här hittills. Det känns nog som han innerst inne bryr sig rätt måttligt. Det är ju Federers grej det här, Laver Cup. Djokovic kanske mest är med för att förstöra lite för honom. Vad vet jag.

Fyra matcher idag och som ställningen är kan det inte bli oavgjort. Det blir de fyra sista matcherna som avgör.

Start klockan sju svensk tid och mycket enkla förutsättningar. Världen måste vinna tre av matcherna. Annars vinner Europa.

I dubbeln ska världen vara rätt klara favoriter. Zverev är ingen höjdare i dubbel och det är ju inte Federer heller.

Sen lär ju inte Federer torska mot Isner, om han inte vill hjälpa till att göra det spännande förstås, men nja, tror jag inte.

Zverev får chansen att avgöra, men är Anderson lite favorit där kanske? väldigt jämnt och öppet.

Det kan faktiskt bli en avgörande fajt mellan Djokovic och Kyrgios framåt midnatt svensk tid. Hade ju inte blivit så dumt det, eller hur?