Inte helt otippat, det blev jämnt

Så var det slut för den här gången. Det kommer nog sätta sig det här eventet i framtiden. Jag tror det kommer ta lite tid, men till slut kommer spelarna lugna ner sig, sluta spela allan, och vara sig själva istället. Då tror jag det kommer kunna bli väldigt bra. Just nu är det kanske inte så bra, för det utstrålar så otroligt mycket falskhet allt runtom det, men när det gäller själva spelet så var det faktiskt riktigt bra sett över de tre dagarna. Bra underlag med hög studs så det blev bra spel, spelarna kämpade, och supertiebreak, jag tror det kommer vara en del av tennisens framtid. Inte i de stora turneringarna, men för såna här saker passar det sjukt bra, och varför inte i lite mindre atp-turneringar också. Jag tror det skulle kunna bli en extra krydda i typ Stockholm Open. Mer fart, de bra spelarna måste vara mer på tårna för att inte riskera tat hamna i ett ovisst, supertiebreak och ja, bra med action helt enkelt.

Det kanske allra mest intressanta med helgen rent spelmässigt tycker jag var att Isner var så fruktansvärt bra. Han var bättre än Federer sent igår kväll, trots att Federer utan tvekan gick för fullt. Tre matchbollar, varav en som Isner med det läget vinner 93 gånger av 100, någonting. Så det var nära, minst sagt.

Sen ska man göra ett par tillägg. Som att det förstås tar en del energi från Federer att hoppa runt som den värsta Nadal och veva med armarna mellan poängen. Det är inte riktigt han så att säga och när man inte kan vara sig själv, då blir ju allt lite jobbigt, det har ni nog alla känt någon gång. Om man skulle tro hans kroppsspråk så var det här den överlägset viktigaste helgen under hela hans tenniskarriär. Jag är kanske inte riktigt övertygad om att det även kändes så innerst inne inom honom. Plus att den här typen av underlag, som inte är så vanligt numera. För några år sen byggde man upp många inomhusunderlag såhär, som studsmattor, men nu har man gått ifrån det lite igen då man tyckte att det helt enkelt blev för långsamt. Det är så mjukt att bollen liksom borrar sig ner i underlaget och studsar väldigt mycket uppåt istället för att skjuta iväg efter studs. Det här passar Isner kanske bättre än någon annan. Hans serve studsar ännu högre, ännu mer obehagligt än annars, och han kan också dra full nytta av det när bollen är i spel. Han är ju helt enkelt så jävla lång att han på det här underlaget får bollarna i den bekväma höjd som normallånga spelare i vanliga fall får.

Men skit i det där. Isner har varit bra i flera månader nu, och är bättre än någonsin. Man ska nog se upp lite för honom i årets sista turneringar. Han brukar vara urusel under den här sista delen av säsongen, men i år kanske det är dags att prestera något. Jag tror det.

Det var väl det där matchen som avgjorde, men det var väldigt nära att det blev en avgörande match i alla fall. Zverev var i min mening en av de spelare som inte var särskilt bra i helgen, men orättvist nog fick han med sig sina matcher i supertebreak ändå. Där har vi väl kanske baksidan med supertiebreak. Zverev var klart sämre än både Isner och Anderson, men vann ändå båda. Orättvist kan man tänka, eller så tänker man att det är kul att möjligheten att vinna finns trots att man inte är bättre, fritt val.

Som sagt, spelmässigt är det skitkul, Laver Cup. Alla de bästa spelarna i actionpackade matcher och de kämpar som bara den. Om de ni bara kunde plocka bort de där patetiska sofforna och istället sätta spelarna i något mörkt rum när de inte spelar så skulle vi kunna närma något som i framtiden kan bli väldigt bra.