Formatet fortfarande odugligt

När man nu la ner Davis Cup, och ersatte turneringen med något annat, hade man då inte kunnat passa på att rätta till vissa saker? Som att införa någon form av rättvisa, till exempel?

Nej, man sket i det, helt enkelt.

Det sades att Sverige skulle bli ”seedat” om man slog Schweiz i den sista matchen för vår del i DC-historien. Det blev vi säkert. Men en seedning betyder tydligen inte att man får hemmaplan.

Sverige var seedat i lottningen, Colombia inte seedat.

Vilka som fick hemmaplan?

Just det, Colombia.

Jag antar att det var lotten som fällde avgörandet då vi inte mött Colombia tidigare.

Personligen kan jag ju tycka att det vore rimligt att de som spelat sig till en seedning i sista matchen här skulle belönas med hemmaplan, men icke. Så jävla knäppt.

Skitbra lottning dock. Colombia ska vi verkligen inte kunna förlora mot. De har ett av världens bästa dubbelpar i Cabal/Farah, där är vi nog stekta, men i singeln ska vi ha alla chanser i världen. Giraldo la av i slutet av förra säsongen, men kom tillbaka i somras. Han har inte imponerat överhuvudtaget och är inte mycket att hurra över numera. Deras bästa spelare är Galan som är rankad utanför de 200 bästa. De har helt enkelt inget som skrämmer. Om bröderna Ymer väljer att spela den här matchen, vilket man givetvis inte har en aning om då de dissade den sista matchen i år, men om de spelar, då kan vi räkna med att Sverige kvalar inte till den där enveckasturneringen som ska spelas i slutet av nästa säsong. Vilket mardröm för det eventet att få med Sverige där, bland alla de riktiga tennisnationerna. Men kul för vår del, så klart. Så vi tackar för den här lottningen, även om det hade varit skog med en hemmaplan.