Ska inte få vara så dåligt

Hur är det möjligt? Vad är det som är fel liksom? Hur kan man tappa så exceptionellt mycket, snudd på allt? Han är liksom ingen bra spelare längre, Murray. Inte just nu i alla fall. Saker och ting kan ändras i tennis och det snabbt. Titta bara på Federer och Djokovic på senare år. Från att knappt träffa bollen har de plötsligt varit bäst på bara någon månad. Det kanske kan gå snabbt för Murray också, men det här. Det här illa.

Det ser liksom inte ut som att det finns så mycket. Han kan serva, det är väl det. I bollandet är han inte bra. När han hamnar sådär långt bakom baslinjen finns det ingenting som gör honom till en bra spelare. Han har sin defensiv, absolut, men han ser inte så snabb ut som han var tidigare, snabbheten är inget som sticker ut, och han blir bara en duglig försvarsspelare. Det kommer man inte långt med, inte ens mot en kines som normalt kvalar till turneringarna på challengertouren. Han är ingen bra spelare den här Zhang. Han är rankad 350 och som sagt, han kvalar till challengerturneringar.

Nej, det här måste vara jobbigt för honom, för absolut ingenting talar just nu för att Murray ska lyckas ta sig tillbaka till toppen igen. Han är inte ens halvnära.