Äntligen vinst för Murray

Det blev ju vinst. Raka set, och Goffin har nu 0-14 i set på Murray. Murrays klart bästa seger sen han kom tillbaka från skada i somras.

Han är inget geni till tennisspelare, Goffin. Det är han absolut inte. Han kan slå på bollen, bättre än de allra flesta, men nepp, han är inte smart. Att när Murray är så osäker som han är för närvarande bara stå och banka, och banka, och banka i exakt samma tempo, det där spelsättet, det skulle Murray kunna hantera om han så var halvkroppsförlamad och satt i rullstol. Så bra passar det honom.

Man ska nog inte dra alltför stora växlar. Goffin spelade exceptionellt dumt och Murray behövde inte visa att han klarar det han inte klarade mot Zhang häromdagen, nämligen få olika bollar mot sig hela tiden. Det berodde inte på att Zhang är något slags geni den gången heller, men han träffade bollen så pass dåligt och är så medelmåttig att det automatiskt blev variation i fart, höjd, skruv och så vidare. Goffin är bättre, och träffade bollen riktigt bra idag. Det var Murrays lycka det, för han behövde bara stå och kontra och som sagt, det där kan han göra i sömnen. Det ska väl också sägas att Goffin var lite närmare än siffrorna antyder. En normal dag hade det nog blivit en tresetare det här. Spelet var rätt jämnt, men det ville sig liksom inte riktigt för Goffin.

Intressant läge nu för Murray att kanske få med sig något. Verdasco eller Daniel i kvarten, de är på väg in i ett skilje. Norrie eller Nishioka i en eventuell semi. Det känns väl kanske inte som spelare han ska kunna förlora mot, inte ens just nu. På den andra halvan är De Minaur, Dzumhur, Ramos och Herbert i kvarten. Sällsynt svag uppställning. Ska väl kunna gå hela vägen för Murray detta, det tycker jag.