Förmiddagens händelser

Sitter ni där på jobbet, framför datorn, och funderar, hur i helvete ska jag ta mig igenom den här dagen? Jag kan hjälpa er. Ni får försöka mjölka bort ett par timmar bara. Förslagsvis jobba undan lite kanske, så att ni sen kan göra det som egentligen är viktigt, att titta på tennis. Vi har ett par rätt trevliga förmiddagsmatcher framför oss nämligen. Matcher som man även med fördel kan placera lite pengar på för det här, det vet jag ju hur det slutar.

11:00 E.Ymer-Sonego 2,25-1,64 Bethard

Det finns faktiskt vissa andra spelbolag, som inte är så rädda om sina pengar, som har över 1,80 på Sonego här. Helt, helt tokigt.

Ymer slog igår dubbelspelaren Nys. Det var en jäkla tur det. Annars hade det varit riktigt illa. Han sladdar lite just nu, Ymer. Han har rasat på rankingen senaste månaden och är nu utanför de 130 bästa efter att under sommaren bara varit någon enstaka poäng från att bli topp-100. Han har också över 150 poäng att försvara här under hösten, han vann bland annat en challengertitel inomhus i november förra året. Det lär knappast hända i år, så han får försöka skramla ihop någon poäng här och där. Relativt bra ligger han dock till, han ligger på ungefär samma plats på årsrankingen som han gör på atp-rankingen så det ska inte behöva bli något ras inte.

Bra chans här att visa att han är en man för topp-100. Sonego har de senaste månaderna lyckats med precis det som Ymer borde drömma om. Han har visat att han duger på atp-nivå och spräckt topp-100-strecket. Han är 89:a i världen just nu, Sonego, hans bästa ranking någonsin.

Vad tror vi då?

Ja, det är inomhus, och snabb hardcourt. Sonego är rätt bra på det. Han är bäst på hardcourt. Ymer är kanske inte riktigt bäst på hardcourt, och särskilt inte på snabb hardcourt. Formen också minst sagt oklar. Han hade lite flyt här att han fick möta en dubbelspelare i första omgången, annars har han inte vunnit många matcher på sistone, oavsett nivå.

Jag tror det kan bli tufft på alla plan det här. I min bok är Sonego bättre än Ymer på det absolut mesta, men det skiljer samtidigt inte så mycket att Ymer på något sätt är chanslös. Sonego har ingenting i sitt spel som skrämmer riktigt. Han är okej på det mesta men gör Ymer en riktigt fin match, då kan han absolut vara där och bråka lite.

Matchen spelas i Orelans, Frankrike, och börjar klockan 11 eller några minuter efter det, och sänds gratis på livestream.com/atp.

12:30 Goffin-Murray 1,68-2,35 Bethard

Om man vill ha lite mer riktiga spelare så kan man vänta till efter lunch. Då är det dags för Goffin och Murray att spela i Shenzhen, Kina.

Murray. Murray, Murray, Murray. Vad håller han på med? Är han såhär dålig? Har han tappat allt? Kommer han ge upp snart? Eller behövs det bara några matcher mot riktigt tufft motstånd så är han igång sen?

Jag har faktiskt ingen aning.

Men det man kan säga är att just nu talar absolut ingenting för att han är på väg att komma igång. Det finns liksom ingenting i spelet som antyder att det blir bättre snart. Det är mest bara vekt, osäkert, passivt, och dåligt.

Goffin knackar konstant på dörren till topp-10 numera och ska vara alldeles för bra för Murray idag.

En lite kul detalj dock. Fem inbördes möten. Murray har vunnit alla fem. Och han har också vunnit samtliga 12 set. Goffin har inför idag alltså aldrig tagit set på Murray. Det kanske sitter lite i bakhuvudet ändå, även om förutsättningarna nu är väldigt annorlunda än de någonsin varit förut. Såhär svag har Murray egentligen aldrig varit sen han fyllde 20 år, ungefär.

Kan bli en intressant match i alla fall. Vem vet, Murray kanske blir lite bättre bara av att möta en spelare som han egentligen har väldigt lätt för. 12:30, ungefär. Det är några matcher före så det kan lika bra bli någon halvtimme/timme senare så man hinner i lugn och ro kolla Ymermatchen innan man kliver över här.