De riskerar att ryka

Hur ser det då ut inför sista delen av säsongen? Vilka spelare är det som måste höja sig och börja samla poäng för att inte åka ut från atp-touren inför nästa säsong? Det tycker i alla fall jag är lite spännande att titta till och i och med att jag gör det, då får ni också göra det, och hänga med mig.

98, Donaldson

Han spelar inte för närvarande. Både dålig och skadad senaste månaderna. Känns skönt tycker jag att han får lite problem. Mer luftslott till spelare har sällan skådats.

101, Lorenzi

Är redan nere och nöter på challengertouren och efter flera fantastiska år på atp-nivå lutar det nog åt att kurvan fortsätter lite och att det blir challengertouren från nästa säsong igen för Lorenzi.

129, Karlovic

Klarar han av att ta sig upp igen? Han vann en match på challengertouren inatt och kanske. Jag tror faktiskt han kan lyckas. Men som läget är nu blir det inga atp-turneringar i början av nästa säsong för Karlovic.

143, Sugita

Han var runt 30 på rankingen tidigare i år. Nu inte ens högt seedad i challengerturneringarna. Enormt ras den här säsongen för Sugita. Märkligt, jag tycker inte det borde behöva hända honom men jo, tydligen.

149, Ferrer

Han är nere på challengertouren den här veckan redan. Möter Kokkinakis där inatt, och Kokkinakis är storfavorit. Han har sagt att han ska köra till nästa grussäsong, men hur ska han kunna orka det? Det blir ju på challengertouren i så fall. Jag om någon tycker inte det är något fel att kliva ner där, men är man en så enorm spelare som Ferrer, då måste det ändå kännas lite knepigt.

165, Sock

Har vi pratat en del om under året men ja, om ett par månader är han inte ens nära att vara seedad i challengerturneringar. Den här veckan är han seedad i en 500-turnering på atp-touren. Hyfsade kontraster det.

169, Zeballos

Blir nog dubbel för honom från nästa säsong. Känns som att han redan förbereder sig för det. De senaste veckorna har han just bara spelat dubbel. Och det är väl i sin ordning egentligen. Han har klängt sig kvar vid en bra ranking mycket längre än hans spelstyrka berättigat.

199, Troicki 

En av de som måste ha det absolut jobbigast. Han kan inte spela överhuvudtaget, inte ens lite, och är också småskadad hela tiden. Undrar vad han tar sig för framöver.

212, Mahut

Det vore konstigt om han inte kör vidare något år som dubbelspelare. Där tillhör han den absoluta toppen fortfarande. Men singel, han borde nog ge upp den biten.

239, Brown

Blivit otroligt orättvist behandlad rankingmässigt tycker jag. Han har verkligen inte rasat igenom så pass nivåmässigt men han har inte plockat några poäng helt enkelt. Han borde egentligen också ge sig på en dubbelsatsning. Han har aldrig riktigt gett sig själv chansen på det området men jag tror han skulle kunna vara riktigt bra på atp-touren där om han bara satsade.

241, Sela

Skadad, till största del därför, han har har fallit ifrån lite nivåmässigt också. Blir nog tufft att komma tillbaka.

260, Young

Otroligt långt ifrån atp-touren just nu på precis alla sätt. Väldigt pendlande karriär men klarar han att ta sig upp en gång till? Tveksamt.

281, Dolgopolov

Konspirationsteorier är inte direkt min starka sida. Det snackas så jävla mycket och alla från Nadal till Söderling ska ha varit dopingsavstängda i skymundan. Söderling ska enligt vissa ha blivit livstidsavstängd för övrigt, utan att någonsin ha blivit fälld. Märkligt. Just när det gäller Dolgopolov blir jag ändå lite misstänksam. Han är skadad, antagligen, men han hade årets mest tydliga läggmatch i våras, och ganska snabbt efter det försvann han för säsongen. ITF är den mest smutsiga organisation man kan tänka sig och helt omöjligt är det faktiskt inte att de skulle kunna välja att stänga av någon utan att berätta det för att slippa negativ publicitet. Men nja, så är det antagligen inte. Skadad, och lång väg tillbaka.

307, Estrella

Medelspelare på atp-touren rankingmässigt fram till i somras. Sen sprack bubblan i Quito och det har inte gått nåt vidare sen dess heller. Estrella är borta.

Sen några som faller ifrån men som också ska lägga av. Youzhny, Benneteau, Mayer och Muller lägger av efter den här säsongen. Ett par av dem har redan spelat klart helt och hållet. Vi får köra ett eget inlägg om de som lägger av när allt är klart om ett par månader.