Gamlingarna överlägsna

Man kan inte riktigt beskylla dem för att vara unga, spelarna i toppen inom tennisen just nu. 32, 37, 31, 30, där har ni de fyra högst rankade spelarna i världen just nu. Rätt otroligt faktiskt. För bara ett knippe år sen var det naturligt att lägga av när man passerat 30-strecket. Nu är det mer att det är då man har sin bästa tid.

Vi kan väl titta hur det ser ut. Var de bästa spelarna finns just nu åldersmässigt, och inom vilka åldrar nivån är lite lägre.

Över 30 år

1, Nadal, 32 

2, Federer, 37

3, Djokovic, 31

4, Del Potro, 30

5, Cilic, 30

6, Anderson, 32

7, Isner, 33

8, Fognini, 31

Det hade kunnat vara slutspelsuppställningen det här. 30-plusarna är ganska överlägsna inom tennisen just nu kan jag meddela.

Under 23 år

1, Zverev, 21

2, Tsitsipas, 20

3, Coric, 21

4, Chung, 22

5, Khachanov, 22

6, Medvedev, 22

7, Shapovalov, 19

8, De Minaur, 19

Det krävs en så bra ranking som 33:a i världen för att komma in på topp-8 i u23-kategorin. Det tyder på att det är en rätt stark generation som är på gång. Men en ganska profilfattig sådan va? Det här är en liten indikation på vilka spelare vi kommer ha i toppen om ett knippe år och jag vet inte, men sådär vansinnigt stora profiler är det ju tyvärr inte. Noterbart också att Elias och även Mikael Ymer låg väldigt bra till för att kanske finnas med på den här listan idag för några år sen. Tyvärr blev det inte riktigt så. Som några av de andra har kört förbi dem.

23-30 år

1, Thiem

2, Dimitrov

3, Goffin

4, Nishikori

5, Schwartzman

6, Edmund

7, Sock

8, Pouille

Ni kan ta rasket, brukade man ju säga när man valde lag i skolan förr i tiden. Snacka om att tiderna förändras. Hade man sagt det om de där lite småtjocka personerna som mest bara längtade efter att få gå in i värmen och lösa svåra mattetal, de där som numera har troligt mycket bättre jobb än oss och tjänar massor av pengar, ni vet, nåja, man ser ju inte riktigt framför sig att det skulle vara så idag nej. Vissa saker blir i alla fall bättre med tiden. Hur som helst, det här är rasket. Spelarna födda 89-95, ytterst svag generation som i allmänhet kommer bli omkörd med dunder och brak av de yngre spelarna när de nuvarande toppspelarna droppar av. Kanske var det så att spelarna födda på 80-talet helt enkelt var så bra att den här generationen aldrig fick chansen att etablera sig som toppspelare. Nu finns det bra spelare här också, som synes, men jämfört med 80-talisterna och den generation med sena 90-talister som nu är på väg upp, det här var några förtappade årgångar.