Osannolik gubbe

Det är inte lätt att få något kläm om Jaziri kan man ju säga. Kolla in det här.

Spelare han förlorat mot i år:

Kwon, 268

Peliwo, 230

Kovalik, 152

Zopp, 142

Hurkacz, 212

Bolt, 244

Kamke, 235

Bara ett urval det där. Men som synes, han förlorar mot en hel del spelare som liksom inte är bra. Inte ens bra på challengertouren många av dem.

Men han gör ju såhär ibland också.

Det var hans tredje topp-10-vinst i år det där. Och det är totalt ologiskt, för han är helt enkelt inte tillräckligt bra för att göra såna här saker, Jaziri. Han är en medelmåtta, och om jag ska gradera honom tycker jag egentligen inte han hör hemma på atp-touren. Men han slår ju såna här spelare, så det är jag som har fel. Ingen annan i hans rankingkategori gör sånt här så ofta. Dimitrov i Dubai, Cilic i Istanbul, och nu alltså Zverev i Beijing. Han hade för övrigt också matchbollar till att slå Dimitrov en gång till i Barcelona i somras. Och för övrigt nummer två var han i semifinal i dubbel i US Open och det trots att han är värdelös i dubbel. Nej, jag skojar inte, och överdriver inte. Han är helt värdelös i dubbel. Förutom US Open har han i år en vinstmatch i dubbel på åtta turneringar. Paret han slog, tillsammans med Ebden, innehöll förresten Sancic som knappt vunnit match i år, och som nog aldrig hade sett en gräsbana förut innan han spelade i Den Bosch i somras. Det var Jaziris vinstmatch i dubbel alltså, men likförbaskat, han gick till semi i US Open.

Knepig kille, minst sagt. Inte bara på så vis att han är lite ojämn. Vi med lite minne kommer ihåg att det var Jaziri som för ett par år sen lämnade walkover i en challengermatch. Inget konstigt med det, om det inte vore för anledningen. Han lämnade walkover för att det skulle stå en jude på andra sidan nätet i form av Weintraub, och som jag förstod det hela var Jaziri helt öppen med det. Ett par år senare spelade han en turnering på challengertouren där han i omgång två hade fått möta Sela. Han drog sig ur med en skada som kändes minst sagt oklar. I dubbeln i den turneringen hade han i första omgången ställts mot Erlich, om han inte skadat sig alltså. Han lyckades på det sättet ducka två israeler på en gång. Jag kan ärligt talat inte förstå att det inte pratats mer om det här, och än mindre hur han någonsin kunde tillåtas sätta sin fot på en tennisbana igen efter det där. Det ska sägas att den officiella hållningen är att det är det tunisiska tennisförbundet som tar dessa beslut åt honom, och tvingar honom att inte möta israeler, men mig veterligen är Tunisien inte en diktatur, och Jaziri borde kunna ha en fri vilja. Så det är naturligtvis han som borde stå till svars för detta.

Men nåja, det är mycket man inte förstår här i världen och när det gäller Jaziri, då förstår man absolut ingenting.