Sammanfattning av Shanghaimåndagen

Jaha, första, eller egentligen andra, Shanghaidagen. De smygstartade igår. Färdigspelat för dagen är det i alla fall, och såhär gick det.

Schwartzman är inte bra just nu. Det är rätt små marginaler för honom. När han är bra är han en lilleputt som klarar av att hålla press på nästan alla. När han som nu inte är så bra är han en rätt ofarlig lilleputt som hamnar under tryck och inte har särskilt bra försvar. Han behöver nog lite vintervila för att kunna starta om. Den andra halvan av säsongen har väl varit lite sådär egentligen.

Tsitsipas var väl inte riktigt bättre än Monfils någon gång, men det är lite skillnad i mental standard mellan dem. Tsitsipas jättebra på viktiga bollar. Monfils inte jättebra. Lite besvikelse tycker jag rent spelmässigt där.

Wawrinka är helt enkelt inte bra nog. Han har inte hittat sin nivå efter återkomsten. Någon enstaka okej match men nej, för dåligt. Coric är inte heller jättebra just nu men som han kämpar. Ojojoj.

Raonic, alldeles för osäker, men bra gjort av McDonald som bröt Raonic i ett gem där Raonic satte alla förstaservar utom en. Inte jättevanligt det. Märkligt att han inte är mer stabil i såna här matcher Raonic men han är lite utsatt. Om han möter någon som McDonald, som är riktigt bra på att hålla igång bollen, kommer han helt enkelt inte tillräckligt nära i returgemen.

Cecchinatos förbättring även på hardcourt nu, den är enormt imponerande.

Rublev var mest arg. Otroligt ojämn i sina prestationer den här säsongen.

Kändes som Tiafoe hade väldigt bra grepp om Ebden men inte första gången Ebden gör såhär. Han ger sig aldrig, och vinner ofta på det.

Fritz var lite bättre än Haase, det finns inget mer att säga om det.

Dzumhur sladdar lite just nu. Lite som Schwartzman faktiskt. När en sån här lillepuut inte är sitt bästa jag blir de liksom ingenting alls helt plötsligt.

Kyrgios hade kunnat bli utvisad idag om det varit lite mer tryck i domare och överdomare. Domaren frågade Kyrgios om han gjorde sitt bästa. Kyrgios muttrade, och gick någon minut senare runt och klart och tydligt berättade att han skiter i allt. Han började också använda sig av enhandsbackhand i avgörande set. Han mår inte bra överhuvudtaget och hans räddning vore nog att det gick totalt åt helvete på något sätt så han får börja om. Jag förstår att man är lite veka från atp-håll. Det är smidigare att bara låta honom förlora skiljesetet istället för att skicka honom av banan. Skulle inte bli några trevliga rubriker. Men om man följt reglerna hade inte Kyrgios fått spela klart den matchen.

Seppi-Mannarino, jag trodde ju på Mannarino där. Men näe. Inte gått så bra sen han klippte sig, Mannarino. Den lilla styrka han tidigare haft kanske satt i det lilla hår han hade kvar.

Och Wu vann av kineserna. Lite roligare det. Han är i alla fall ung.

Där stänger vi butiken för idag. Nya tag imorgon och otroligt kul med masterstennis igen.