Så gick åttondelarna

Blev ju en tråkig avslutning det där. Del Potro knäskadad, och blev tvungen att kliva av efter ett set mot Coric. Rätt jämnt så långt, men han hade väl troligtvis vunnit ändå. Otroligt viktig match var det dessutom. Vinnaren skulle nämligen ställas mot vinnaren av Ebden och Gojowczyk i kvarten, det var redan klart att det skulle bli Ebden och ja, det är ju en rätt okej lottning i en masterskvart. Blir fint för Coric det här med andra ord.

Annars började dagen med en riktig överhalning. Zverev stämde i bäcken genom att krossa sin valpkollega De Minaur. De Minaur har en bra bit att gå där innan han är uppe på två år äldre Zverevs nivå. Man såg tydligt hur enormt mycket tyngre Zverev är. Börjar se rätt bitig ut i kroppen, Zverev. Gissar att han kommer gå samma väg som Murray där. Om några år kommer han antagligen vara en av de fysiskt starkaste spelarna och då blir han svårtuggad. Imponeras av Zverevs serve. Den är en stor styrka lite i skymundan.

Första set mellan Djokovic och Cecchinato var grymt välspelat. Som de bombade på. Och hängde med helt okej, och hade kunnat bryta, men Djokovic var förstås bättre. Cecchinato försökte spela i det tempo som krävdes, och han klarade det nästan, men inte riktigt. Ibland blev det bara för snabbt och han gjorde missar som kanske inte är helt normala på den här nivån. Helt rätt dock. Han är en spelare som inte spelar av matcher. Han spelar på ett sätt som han tror krävs för att vinna och i det här fallet behövde han försöka spela i ett tempo som han normalt sett kanske inte riktigt tål. Topp-20 nästa vecka, Cecchinato. Såhär dags förra året spelade han futureturneringar. Okej säsong får man säga. Djokovic var på lite dåligt humör förresten. Helt obefogat. Märkligt.

Tennis – Shanghai Masters – Shanghai, China – October 9, 2018 – Novak Djokovic of Serbia celebrates his win against Jeremy Chardy of France. REUTERS/Aly Song

På tal om fina första set. Väldigt bra nivå mellan Nishikori och Querrey i första. Nishikori hade lite flyt som fick med sig det. Sen lägre nivå, och mer Nishikori i andra set, men första, väldigt fint.

Federer? Idag hade det kunnat gå illa. Det är det normala att fokusera på att Bautista gjorde en kanonmatcher, och det kan man göra om man vill, men då blir det jävligt dumt, och man lever då i en värld som inte finns. Bautista gjorde en kanonmatch ja, men med en okej Federer på andra sidan nätet hade han inte tillåtits göra någon kanonmatch, och om han gjort det hade det inte hjälpt. Det är ingen bra bollträff på Federer den här veckan. Det är halvträffar, det är attacker som studsar långt innanför linjerna och det är allmänt okrispigt. Jag tycker inte det ser ut att vara några fysiska fel på honom eller så. Han ser bara inte ut att vara i form riktigt. Nu med Del Potro utslagen får han emellertid en drömlottning, och en kanonchans att växa in i turneringen, så räkna inte ut Federer. Gör för allt i världen inte det.

Ebden slog som sagt Gojowczyk i raka set. Vem fan kollade på den matchen egentligen? Antagligen ingen. Edmund slog Jarry, kändes jämnt där, men Edmund fick med sig de viktiga poängen. Och Anderson slog Tsitsipas i raka men jämna set. Inte precis någon skräll det heller.

Zverev-Edmund

Djokovic-Anderson

Coric-Ebden

Federer-Nishikori

Blir en okej kvartsfinaldag imorgon ändå, eller hur?