Inför semifinalerna

Då ska vi se. Blir det något kul det här?

10:30 Djokovic-Zverev 1,35-3,50 Bethard

Det finns alltså fortfarande spelare som Djokovic inte har slagit. Lite konstigt att de bara mötts en gång de här två. Rom förra året var det som Zverev vann i raka set. Hur var det där egentligen? Det hade regnat, och Djokovic fick spela mycket på kort tid…jag minns inte riktigt. Var väl då jag var där. Kanske borde minnas. Äh, inte så lätt.

Men nu ska det ju bli Djokovic, även om man ska respektera Zverevs form den här veckan. Jag skulle säga att det han visat den här veckan är bland det bästa han spelat i år och bland det bästa han spelat överhuvudtaget.

Man ska också respektera Zverevs form. Som jag skrev någon gång tidigare i veckan. Det är som ett tyst vapen, på något sätt. Man ser honom inte som någon slags servespecialist, då han är en så duktig bollare, men han är nästan två meter lång och smockar iväg bollen i 215 kmh på löpande band. Jämför det med de andra toppspelarna där ingen av dem snittar över 200 kmh. Det är en rejäl skillnad. Zverev har en annan skjuts i serven än toppkollegorna just nu. Eller ja, Del Potro är ju en toppspelare, i och för sig. Men Djokovic, Nadal, Federer, alla servar de rätt löst i förhållande till Zverev. Särskilt Djokovic då. Det är stor fördel Zverev i servekategorin här. Sen neutraliseras det av att det är så stor fördel Djokovic i returkategorin, men det är något man ska ha med i beräkningen.

Serven och returerna kanske tar ut varandra alltså, och sen ska ju Djokovic vara mycket bättre. Jag tycker inte att Zverev är riktigt tillräckligt bra i bollandet. Inte ännu i alla fall. Och jag tycker att Djokovic verkligen ska slå honom. Men enligt oddsen finns det en viss osäkerhet. Vi får se. Mycket intressanta match i alla fall hur man än vänder och vrider på det.

14:00 Federer-Coric 1,37-3,45 Bethard

Två möten i år. Att Coric vann i Halle ska man väl kanske inte dra några stora växlar på. Federer hade väl ryggskott, eller motsvarande där. Men jämnt också i Indian Wells tidigare i år. Lite halvbökig motståndare för Federer detta.

Varför kan det vara så då?

Ja, lite oklart. Det är väl lite Nadalsyndromet kanske. När Federer spelar som absolut bäst passar Nadal honom bra. Då finns det inte mycket som stör honom. Men när Federer inte spelar som bäst, då är han totalt stekt mot Nadal. Lite som mot Coric. Coric är väl en lightversion av Nadal kanske, om man nu verkligen vill försöka likna honom vid någon. Han är extremt noggrann, han är defensiv, och han ger inte bort mer än han absolut måste. Federer kommer få chansen att spela bra här. Coric kommer inte ta bort tid från honom eller pressa honom särskilt mycket. Och om han spelar bra, Federer, då har inte Coric något försvar som kan stå emot. Men nu har inte Federer spelat bra i veckan, och är bollträffen inte bättre än den varit tidigare, då kan det bli ruskigt jobbigt med säkerheten i duellerna för honom.

Ska kunna bli välspelat det här. Totalt olika spelstilar, det betyder ofta bra spel. Kul och intressant match detta också.

Två valpar som utmanar två av tidernas största. Det här är ju en fin tennisdag det, mina vänner.