Högklassigt kval

Precis som startfältet i huvudturneringen, mycket bra klass på kvalet till Stockholm Open.

Kul kval, som sagt. Sen är det lite deppigt att man blir påmind om att vi inte har några svenska tennisspelare. Den här gången spelades det ett kval till kvalet bland de svenska spelarna och det var Eriksson och Friberg som kom ut. Att Eriksson finns med här, det är väl inte orimligt på något sätt. Det är inget positivt direkt att landets tredje bästa spelare är rankad utanför de 300 bästa i världen men det blir åtminstone sällan pinsamt med Eriksson. Han kan hänga med lite grann. Friberg däremot. Han är inte bra. Att han förutom bröderna Ymer som fått wildcard till huvudturneringen och Eriksson är det bästa svensk tennis kan skramla fram till ett sånt här kval, jag skäms. Inte riktat mot honom ska sägas. Det är verkligen inte hans fel att alla andra är så värdelösa att han råkar få vara med på sånt här men att vi inte har något bättre, det är det som är genant.

Men skit i svenskarna. Det här är ju kul.

Benneteau har tydligen börjat gå på tennis igen. Han har egentligen slutat, men jag gissar att det är så att han tänkt sig att ta en plats i Frankrikes DC-finallag, och då kan det ju vara bra att hålla igång. Han är här mest för dubbeln men spelar också kvalet. Hade förresten lätt kommit in i huvudturneringen om han anmält sig med sin ranking men som sagt, han har ju slutat och hade inte tänkt vara här så då blir det kval. Han känns väl kanske i och för sig som en sån där som aldrig riktigt kommer kunna lägga av. Skulle inte förvåna mig om han kommer tillbaka med en dubbelsatsning nästa säsong.

Gulbis, som aldrig mer ska sätta sin fot i Sverige, är i Sverige. Det blir ju lite konstigt. Vi får väl hoppas han lyckas hitta någon som tycker om honom den här gången så han slipper försöka köpa tjejerna. Lite kul motståndare för Eriksson det. Han kanske kan få Gulbis på lite dåligt humör. Inte särskilt bra numera ska sägas, Gulbis. Han kan nästan bara serva.

Tomic har krigat sig tillbaka på ett imponerande sätt senaste månaderna och han fortsätter kriga med ett kval här. Ganska bra spelare att få till ett kval till en 250-turnering. Om han har en riktigt bra vecka har han kapacitet att vinna hela kalaset.

Mmoh är en ung spelare i samma ålder som Ymrarna som gjort det Ymrarna inte lyckas med, att slå igenom. Han kommer fortsätta att klättra och bli en bra atp-spelare nästa år.

Popyrin är en ännu yngre spelare, med en rackarns serve. Blir intressant att se vad han kan göra.

Och på tal om serve. Märklig filur, Moraing. Några veckor tidigare i år hade han en fullkomligt enorm serve och var i princip obrytbar. De flesta andra veckorna är han en rätt medelmåttig servare som inte är så bra i spelet, men ändå hyfsad. Vi får se vilket krut han laddat bössan med den här veckan.