Inför Stockholm Open

Idag var det kval. Och smurfgympa. Det var väl sådär båda två. Jag föredrar Babblarna framför smurfarna och bra tennis snarare än dålig. Smurfarna. Nej, omodernt. Borde ha gått att få loss åtminstone ett par babblare till invigningen. Förslagsvis Diddi och Bobbo. Hade också varit roligare om Tomic inte varit så extremt trött på livet, och så vidare.

Men äh, nu ska vi inte hänga läpp här. Imorgon börjar det, och såhär ser lottningen ut.

Är det någon som försvunnit utan att man märkt det? Jag tror inte det va? Helt vansinnig tur med startfältet den här gången. Dels bra rekryteringar. Jag gissar att det kanske blev lite väl dyrt på den fronten, men de har verkligen valt rätt spelare att betala för att komma hit. Spelare som inte är proppmätta utan kommer att kämpa. Sen att inte en enda grusgubbe gått och anmält sig, det är ju sån flyt så det är löjligt åt det. Och så då att alla kom. Otroligt. På papperet är det här den bästa upplagan på massor av år. Inte vad gäller toppspelare, stjärnor, och så vidare, men när det gäller sevärdhet. Det här blir högkvalitativt hela vägen.

Isner och Pouille, de ska väl kunna leverera och mötas i en kvart. Intressant där att Pouille nog var tänkt som ett av de absoluta affischnamnen när man skrev kontrakt med honom, men att han nu alltså inte är bättre än kvartsseedad.

Vilken chans för Elias Ymer. Marterer är en mycket bättre spelare än vad han själv är, men Marterer är iskall formmässigt och verkligen inte stabil. Risken är att Ymer är lite för dålig, den risken finns ju tyvärr ofta, men om han har en bra dag och inte kvävs av trycket utifrån, det där är en match han ska kunna vinna på hemmaplan. Och att sen få Sock som högt seedad spelare, ni vet att han är rankad långt utanför de 150 bästa i år, Sock. En bra bit bakom Ymer exempelvis. Så det är ju en rätt okej lottning det där, minst sagt.

För Mikael Ymer en kvalare som han nog inte kommer vara favorit mot. Benneteau, Zopp, Bachinger och Polansky, ungefär. Plus en lucky loser. Det är något sånt han kommer ställas mot. Bra lottning, bättre än storebror när det gäller motstånd i första omgången men inte lika utvecklingsbart sen för lillebror. Shapovalov är knappast en spelare han kan röra överhuvudtaget. Ska nog mycket till för att Shapovalov inte ska nå semifinal.

Verdasco får det hett om öronen på sin seedning där. Vilket är bra, han är en svag seedad spelare. Han är nog faktiskt ganska klart sämst bland de fyra spelarna där, inte helt vanligt att det är så, att den seedade spelaren är sämst. Ebden gjorde sitt livs turnering i Shanghai, De Minaur är väldigt bra just nu, blir fina matcher där. Kohlschreiber har svag form, men är väldigt stark inomhus. Man ska inte räkna bort honom.

Enklare för Tsitsipas som ska kunna promenera fram rätt enkelt till kvarten. Vilket är bra. Han är ju en spelare man vill ha med in i helgen.

Utmärkt val att välja Chung med det sista wildcardet. Det cementerar liksom satsningen på de unga, hungriga spelarna. Åtminstone lite på gång formmässigt också, Chung. Han kanske är redo nu att spela riktigt bra igen och då är han tveklöst en spelare som utan tvekan kan vinna turneringen. Tufft motstånd direkt i Fritz dock.

Fognini? Ja, man vet aldrig. Det är det enda man vet. Att man inte vet.

Kvalfinaler under måndagen plus Elias Ymers match i första omgången på kvällen. Sen drar det igång lite mer på allvar ungefär tisdagen.

Ja, nej, svårt. Det man ska veta är att det aldrig skräller i Stockholm Open. De senaste 15 åren är det i princip bara de bästa spelarna som vunnit. Så om det fortsätter blir det ju någon däruppe. Pouille är nog lite för nära de andra favoriterna så han hade jag inte tagit. Inte Fognini heller. Isner, Tsitsipas, eller Shapovalov, hugget som stucket men jag håller med, Isner ska vara lite favorit. Han borde vara lite piggare än de andra.