Stockholm Open – fredag

Igår så fick man ju en del tennis för pengarna, så att säga. Osannolikt långa matcher under hela dagen och för egen del kanske lite för långt. Jag klev faktiskt av och missade sista matchen. En match som fick ett för mig väldigt överraskande resultat. Hur gick det där till liksom? Vilken flopp av Shapovalov den här veckan. Kanske att det blev lite för mycket för honom att få så väldigt bra betalt som han fick och vara affischnamn för en turnering för första gången. Presterade gjorde han i alla fall inte tennismässigt.

Isner imponerade servemässigt, men långt, långt, långt ifrån spelmässigt. Han var faktiskt klart under det han normalt är när bollen är i spel. Det var inte mycket som fungerade för honom. Men serven var bombsäker. Imponerade där gjorde Klahn, men det räckte inte. Han är en rackare på tiebreaks Isner, det går aldrig att komma ifrån. Trist match dock. Det var ju liksom inget spel.

Fognini var riktigt bra. Märkligt bra fokus. Han kämpade ju. Hela tiden till och med. Överraskande, han måste vara på strålande humör den här veckan. Lacko hade noll och intet att sätta emot.

Kohlschreiber-Verdasco, nästan tre timmar, och ett jäkla långbollandes. Verdasco hade de högsta topparna, men han hade också rejäla dippar, mest av allt i humöret. Fem matchbollar var det väl som han hade i slutet av andra set. De flesta slog han bort på grund av att han ville avgöra snyggt med en hård forehand. Inte så smart. Men smart är han ju inte, Verdasco. Spelmässigt var det totalt sett kanske inte rättvist att Kohlschreiber vann, men mentalt var han överlägsen så varför inte. Han börjar verkligen se långsam ut för övrigt, Kohlschreiber. Han har tappat mycket på det området senaste året. Jag tror han kommer få det lite tufft att hänga med nästa säsong.

Och Sandgren borde slagit Otte enklare. Otte servade visserligen, så långt obruten, för det första setet. Så att Sandgren fick med sig det får han ju vara nöjd med och i skilje sen, det hade kunnat gå åt Ottes håll också men sett över hela matchen tycker jag Sandgren var klart bättre och spelmässigt ser han faktiskt riktigt bra ut tycker jag. Rejäl spelare det där.

Dubbeln, ja, bröderna Ymer rök, och det finns väl lite att säga om den matchen. Förlusten är inte mycket att säga om. Så bra som Daniell och framför allt Koolhof spelade så får bröderna vara väldigt nöjda med att de fick med sig ett set, och det var ett helt okej par de mötte, så att de förlorade, inget att skämmas över. Det alarmerande för dem är väl kanske hur lite folk bryr sig om dem. Den spelades på Bana 1 den matchen. Bara det en liten markering från arrangören kanske. Och att den minimala läktaren som står vid Bana 1 under stora delar av matchen inte ens var fullsatt, jag kan inte säga att jag tycker det är konstigt att folk tröttnat på brödernas uppförande och helt enkelt inte bryr sig om dem, men det är anmärkningsvärt att det är möjligt att hamna i den situation de nu hamnat. De är de första någorlunda bra svenska tennisspelarna på massor av år. Landet är extremt svältfött på spelare att heja på. Men ändå lyckas de med det omöjliga, att få folk att inte bry sig. Det är rätt starkt det, och det har krävts år av uselt uppförande för att nå dit.

Det var gårdagen det. En lång dag lite snabbt sammanfattat sådär. Hörde ni att jag blev högtalarkändis för att jag tappat bort mitt bankkort i baren förresten? Det tyckte ni allt var roligt, era jävlar. Meddelandena rasade in på telefonen. Få saker roar som när det går dåligt för mig, vad det verkar. Men det är ju i och för sig i sin ordning. Jag tycker också det är extremt roligt när folk har lite otur.

Idag kvartsfinaler, och här har vi schemat.

Ska vara en rätt okej chans för Lindstedt det där. Nu spelade de riktigt bra igår, Daniell/Koolhof men inte optimalt för dem att nu flytta in på centercourten med helt andra förutsättningar där Ebden/Lindstedt redan spelat in sig.

Chung-Fognini, vilket spel det kommer bli där. Fognini gillar högt tempo och Chung kommer hjälpa honom att pressa upp det. Kommer smälla fint där. Om Fognini kämpar som igår blir det nog hett om öronen för Chung där.

Tsitsipas ska med en normal insats slå Kohlschreiber rätt enkelt tycker jag.

Sock var inte överhuvudtaget bra mot Ymer, och mot Gulbis tror jag det blir svårt om han inte kan röra sig bättre idag än han gjorde mot Ymer.

Isner var väldigt illa ute igår kväll. Sandgren är klart bättre än Klahn. Inte otänkbart att Isner ryker där.

Och dubbeln på Bana 1. Britterna har imponerat stort hittills. Lite skrällchans.

Lite odds då. Vem ska spelas inför kvartarna?

Som de där oddsen sitter, och som han såg ut igår, utan tvekan Fognini skulle jag säga.