Veckans turneringar

Det blev Tsitsipas i Stockholm Open. Inte mycket snack om saken i finalen. Lite kul att han fick plocka sin första av enormt många titlar i just Stockholm. Edmund tog också sin första titel igår. Han borde ju förstås redan ha vunnit något, men igår blev det. Han vann i Antwerpen. Jättejämn final mot Monfils. Kunde slutat precis hur som helst. Och Khachanov vann i Moskva. Inget konstigt med det. Han slog flera av de bästa spelarna som var med och värdig vinnare där. Hans tredje. Det får han vara nöjd med, att redan ha plockat tre titlar. Tänk att det kändes som att Elias Ymer låg före honom i utvecklingen fram till för bara några år sen. Första gången topp-20 nu förresten, Khachanov. Edmund upp till plats 14, hans bästa ranking hittills, medan Tsitsipas ligger kvar på plats 16.

Men det där skiter vi nu. Att titta bakåt är ju inget kul. Nu ska vi kolla in veckans turneringar, veckans lottningar, veckans odds, och lite sådär.

Roger! Roger spelar i Basel. Och visst vinner han också. Tror han har en väldigt fin chans. Han floppade lite halvt i Shanghai, men var det så farligt egentligen. Nu inomhus, det passar honom bättre, och på hemmaplan, han blir farlig. Inte bara hemmaplan, han kommer ju till och med från just Basel.

Krajinovic är ännu inte fulltränad, och att han ska kunna hota, nej. För vek. Struff eller Millman, Millman har han ju revanshc att utkräva på, Federer. Skulle han nog inte ha något emot. Gulbis och Sock möts igen, men mer troligt att det blir Simon som tar sig fram till kvarten mot Federer- Simon är nog aldrig någon som fått Federer att ligga sömnlös riktigt, även om det ska sägas att Simon faktiskt vann de två första gångerna de möttes 2008. Sen dess har Federer dock vunnit sex raka. Tsitsipas eller Medvedev som värsta semifinalmotstånd, nej jag ser inte riktigt varför Federer ska ha problem. Jag tror han både går till final och vinner den här veckan.

Den nedre halvan är jämnare och totalt sett starkare. Där blir det rejäl kamp om finalplatsen och kolla redan i första omgången där, Cilic-Shapovalov. Den är ju lite fin.

2,70, det är ju bara att köra. Vill man prova någon annan tycker jag det är Cilic. Han är rätt klar favorit att nå final ändå i min värld.

Mycket jämnare i Wien. Thiem, Anderson, Dimitrov, Coric, Isner, Nishikori, Edmund, de har ju liksom lika stor chans allihopa.

Den stora grejen här dock att Melzer gör sin sista turnering. Sen lägger han av. Trodde kanske att han skulle nöta på med dubbel i något år till men han har haft svårt att serva på sistone, antagligen på grund av den armbåge som stört honom i hur många år som helst. Han är väl uppgiven kanske, det är trots allt inte så kul att inte kunna serva. Han och Raonic spelar redan ikväll så idag tar Melzers singelkarriär slut. Ganska bra spelare ändå, Melzer. Han var en gång topp-10 i singel och har varit uppe som en av de absolut bästa i dubbel med två Grand Slam-titlar tillsammans med Petzschner. Längesen dock. 2010 och 2011 var det han vann Wimbledon och US Open. Sin sista titel i dubbel vann han 2014, den sista titeln i singel 2013. Så det är väl dags kanske. Han har sladdat i några år nu.

Många fina första omgångar här förresten. Kohlschreiber-Pouille, Monfils-Johnson, Edmund-Schwartzman, Tsonga-Querrey och Nishikori-Tiafoe. Det blir full fart från början helt enkelt. Schwartzman oseedad med plats 17 i världen. Det är ju lite otroligt faktiskt. Bredden i Wien är magisk.

Dimitrov må vara ur form, men han har den bästa lottningen av alla. Mycket fin semifinalchans och då kan ju 12,50 vara rätt trevligt.