Inför helgen

500-turneringar och helg. Blir det några roliga matcher i helgen tro? Vi tar oss en titt.

Basel

14:30 Zverev-Copil 1,23-4,60 Bethard

Jag blir lite irriterad på Copil. Jag stör mig på honom. Jag stör mig på att man kan vara så in i helvete värdelös 50 av årets veckor när man är så bra två av årets veckor. Det är såhär nästan varje säsong. Alla veckor utom ett par stycken är han inte särskilt nära att hålla atp-nivå. Han hade hållit bra på challengertouren, men med tanke på att han via sina två bra veckor har ranking för att spela på atp-touren gör han det, men han är bara för dålig. Och så har han alltså de här två bra veckorna där han är, ja, bra, men samtidigt inte så bra att de spelare som förlorar mot honom ska göra det. Jag har sett hans matcher den här veckan och nja, jag ser ju vad han gjort, hur han gjort det, men jag förstår inte riktigt hur hans motståndare lyckas förlora mot honom. Det handlar till väldigt stor del om underskattning. Han servar lite bättre än han normalt gör och servar framför allt väldigt jämnt. Han har inte haft några dåliga gem riktigt och det underlättar förstås. Sen i spelet, nja, det ska inte vara tillräckligt, men det har varit tillräckligt för att nå semifinal. Runt 70 i världen landar han efter den här veckan och kan därmed spela på atp-touren ett år till, egentligen bara på finalplatsen i den usla turneringen i Budapest och den här semifinalplatsen. Det hade liksom varit så mycket bättre om jag rankat spelarna. Och det gör jag ju. Säsongen må vara slut snart, men då kommer ju min topp-100-lista. Jag hoppas ni är taggade för den.

Märks att sidan varit ur funktion i några dagar. Jag blir alldeles för bra på att ordbajsa. Nu skulle vi ju säga något om matchen.

Han slog Cilic tidigare i veckan. Det är ungefär samma sak som att slå Zverev. Men jag tror kanske inte att Zverev kommer underskatta honom på samma sätt och nej, det ska spricka för Copil, även om man inte ska vara så säker. När han väl har sina veckor brukar det alltså gå väldigt, väldigt bra och sånt ska man verkligen väga in.

16:30 Federer-Medvedev 1,36-3,45 Bethard

Den där värsta starstruckedheten kanske har lagt sig nu för Medvedev och kanske är han nu redo att driva igenom den seger han kanske borde tagit mot Federer i Shanghai. Om man ser till deras spel tidigare i veckan känns det i alla fall klart troligt. Medvedev är riktigt bra just nu, och om Federer hade problem med Simons ganska veka men flacka spel igår, hur stora problem ska han då inte få med Medvedevs flacka och ganska spetsiga spel idag?

Ska bli intressant det här. Har han haft lite svårt att hinna med i veckan kanske, Federer? Jag svarar ett litet kanske på den frågan, och vi kan få ett svar idag. Mot Medvedev är det väldigt svårt att hinna med.

Medvedev är också en spelare som inte brukar bli nervös. Han bara möljer på utan att bry sig särskilt mycket. Precis som Federer vill att det inte ska vara.

Det som är emot en Medvedevskräll är det där att han råkar ha Federer som en lite sådär lagom ohälsosamt stor idol. Det är inte bra om man ska besegra någon. Men det borde väl som sagt ha släppt lite i alla fall efter att han nu mött honom en gång och fått med sig ett set.

Innan vecka kändes det väldigt troligt att Federer skulle promenera hem med segern i Basel. Det gör det fortfarande, trots att han faktiskt inte spelat särskilt bra.

De där 3,15 man fick när jag skrev införtexten kring turneringen förra helgen, det var ett sjukt jäkla bra odds det. 2,10 nu, kanske lite sämre. Om jag spelat idag hade jag tagit Medvedev. Tror han har en riktigt bra chans i finalen om han nu tar Federer idag, vilket han har en bra chans till. Det ska dock sägas, om man ska vara riktigt ärlig, att man tjänar mer pengar om man spelar på honom idag till 3,45 och sen imorgon till drygt 2 gånger pengarna mot Zverev. Det blir över 7 gånger pengarna det. Varför det är på det viset? Bethard har högst odds i världen på själva matcherna. På slutsegraroddsen är det inte fullt så skyhög återbetalning.

Wien

14:00 Nishikori-Kukushkin 1,11-7,25 Bethard

Kukushkin blir nästan topp-50 i världen på det här. Det är också en sån där grej som…det blir fel helt enkelt. Han är ofta lite överrankad, av någon anledning. Men när det kommer en sån här vecka också, då blir det otroligt fel. Spelstyrkemässigt är han precis innanför hundrastrecket men kommer nu vara runt 50 i ett år framöver.

I den här matchen tycker jag emellertid inte man måste respektera honom överhuvudtaget. Nishikori är bättre på precis allt, och det ska extremt mycket till för att slutspelsjagande Nishikori ska misslyckas här. Om han vinner idag, och kanske också imorgon, känns hans niondeplats på årsrankingen smått cementerad inför Paris och i och med att Del Potro knappast kommer dyka upp i London, då blir det Nishikori som tar den sista platsen precis framför nosen på en hutlöst formsvag Isner.

Nishikori till final. Det räknar vi med.

16:00 Anderson-Verdasco 1,50-2,85 Bethard

Tycker det här med tiderna är något man borde försöka styra upp från atp-håll. Synd att atp är en så vek organisation där ingen behöver bry sig om hur det går i och med att alla och ingen är ägare. Att ha två relativt stora turneringar där matcherna under helgen går samtidigt, så hade man liksom inte gjort om det fanns någon med lite affärsintresse i toppen. Det är ju onekligen bättre om folk tittar på alla matcher.

Anderson gjorde en rätt bra match mot Coric igår. Helt jämnt var det, men jag trodde att Coric skulle vara den bättre, så överraskande bra av Anderson. Coric fick sen ge upp med en tramsskada. Det var väl de där blåsorna han fick behandling för under första set. Blåsor känns som en sån där grej som man mest ger upp för när man ligger under och livet känns lite orättvist. Han kunde bevisligen spela helt ohämmat, Coric och att då ge upp, jag tycker det är lite märkligt, men det får man tycka som man vill om.

Verdasco hittar en liten höstform. Bra för honom. Han blir topp-30 med marginal på det. Känns kanske lite som i brist på annat att han ligger topp-30. Tycker kanske inte att han är riktigt så bra. Eller snarare, det finns många andra som borde vara rankade före honom men som just nu av olika anledningar underpresterar.

Verdasco med jättebra returer. Det borde ju vara besvärligt för Anderson men jag tror lite tvärtom. Att Anderson kommer klara av att serva på ett sätt så han håller Verdasco borta från möjligheten att utnyttja sina fina returer. Verdasco har plus i inbördes möten, och flera av matcherna rätt nyligen. Det talar emot min tes.  Men nej, jag tror inte på någon Verdascoskräll idag.

Där känns ju oddset på Anderson faktiskt helt, helt tokigt. Aldrig att Nishikori ska vara sådär stor favorit. Spela Anderson säger jag.