Inför måndag

Då var det dags att sparka igång. Årets sista ordinarie atp-vecka. De riktigt stora spelar inte idag då de står över första omgången. Men bra klass ändå givetvis, och här har vi dagens matcher.

Krajinovic. Nu dyker han. Men inte så långt som man kan tro. Poängen från hans finalplats förra årets försvinner ju, men trots att han i princip inte spelat i år kommer han ändå avsluta året rankad bland de hundra bästa. Otroligt imponerande måste jag säga. Kan minnena från förra året göra att han kan hota Khachanov? Jag tror faktiskt det. Han har spelat några veckor nu och inte varit helt oäven, Krajinovic. Och när en spelare gått så extremt bra i en turnering året innan, det brukar alltid vara väldigt positivt.

Nu lät det kanske som att jag tror att Krajinovic vinner. Det tror jag väl ändå inte.

Om man ska satsa sina poäng på något klockan 11 så tycker jag de istället ska in på antingen Millman eller Dzumhur. Helst Millman. Basilashvili, har han slagit igenom och är han nu en av världens bästa spelare? Eller kommer allt normaliseras och ojämnheten återkommer? Jag tror egentligen det senare. Jag tror aldrig han kommer kunna hålla den här nivån. Millman är en jäkel på att mota tillbaka och göra att allmänt tråkigt för motståndaren. Kan bli att Basilashvilis pangande blir lite för vilt där. Dzumhur tror jag också har en bra chans mot Gojowczyk. Helt under isen egentligen, Dzumhur men jag tycker han spelade ganska okej mot Fognini förra veckan och Gojowczyk borde inte vara alltför bra på ett sånt här studsmatteunderlag som det är i Paris.

Är inte alla matcher lika intressanta/ointressanta idag? Det är verkligen bara Gasquet-Shapovalov som sticker ut. Allt annat känns precis likadant. Helt okej spelare, mer eller mindre jämnt. Bra, väldigt bra, men det är ju lättare att välja om vissa matcher sticker ut.

Bautista-Johnson, Kohlschreiber-Haase, Cecchinato-Sousa, såna matcher. Det är liksom bra matcher, men det där sista lilla saknas.

Lopez-De Minaur kanske kan bli lite roligare. Minst sagt olika spelstilar, och rätt olika åldrar också. Lopez skulle utan att det var några konstigheter alls kunna vara De Minaurs pappa. 18 år skiljer mellan dem. Lopez gjorde ett rätt bra kval med stabilt servande under helgen. De Minaur brukar vara bra mot såna spelstilar och han ska vara lite för bra kanske men nej, räkna inte bort Lopez där. Han kanske kan böka till matchbilden lite för ungtuppen.

Gasquet-Shapovalov som sagt. Det är dagens huvudmatch det. Oddsen där säger väl rätt mycket om Shapovalovs form. Han har tappat det absolut mesta här i slutet av året. Jag tror mycket kan bero på det här att han för första gången varit affischnamn och fått bra betalt för att delta i mindre turneringar. Det har nog blivit lite för bekvämt och sådär och han har inte riktigt kunnat prestera. Tveksamt om han kommer hitta något till den här veckan heller. Gasquets form är bra och fransmän i den här turneringen blir alltid x antal procent bättre. Det är en fransman som överraskar här varje år. Gasquet har oftast snarare underpresterat lite i den här turneringen. Kanske dags för honom i år, vem vet. Spelmässigt i den matchen, passar nog Shapovalov lite halvtaskigt. Gasquets variation kommer göra det svårt för Shapovalov att få ta de initiativ han hela tiden vill ta. Kommer krävas att Shapovalov får väldigt bra lägen efter serven för att han ska vinna, tror jag.

Sist ut Mahut, som från absolut ingenstans kvalade in här i helgen. Han är på väg ut från de 200 bästa på rankingen och torskade förra veckan mot Carballes Baena på ett snabbt inomhusgolv. När Mahut gör det, då är det illa. Men alltså, från absolut ingenstans slog han Querrey och Kudla i helgen. Nu en tredje amerikan, en lite bättre sådan, och den Mahut jag sett det senaste halvåret, han ska fan inte kunna slå Tiafoe. Så där tycker jag man kan satsa en slant på Tiafoe också. Även om det alltid är obehagligt att spela emot fransmännen i den här turneringen som har årets i mitt tycke överlägset bästa publik i ryggen. Stämningen i den här arenan är något alldeles utöver det vanliga.