Inför tisdagen

Vi rullar på, och idag börjar kanonerna kliva in. Åtminstone den riktiga kanonen, han spelar ikväll. Här har vi matcherna. Med odds från Bethard förstås. Högst odds av alla spelbolag när det gäller atp-touren just här på Bethard. Jämför gärna. Ingen slår de här oddsen när det gäller återbetalning per satsad krona.

Verdasco-Chardy, sämre start på dagen än så kan man ju ha. Hemmaplan för Chardy. Verdasco kanske i lite bättre form, även om jag är lite tveksam till om han är så bra som hans resultat på slutet indikerar. Det kommer att pangas, det kan vi vara säkra på. Chardy pangar ofta lite snabbare än Verdasco och kanske att det kan avgöra. Att Verdasco inte riktigt kommer hinna börja gå på, för Chardy gör det innan honom.

Skulle varit Khachanov-Edmund 12:30 men nu istället Khachanov-Ebden. Jag föreslår att vi tar oss en lugn och fin långlunch för att återkomma runt 14-tiden.

För då blir det lite roligare igen med helfranskt på centercourten och halvfranskt på Bana 1. Två rätt jämnbra matcher. Man kan ju se vilken av dem som blir jämnast och mest intressant helt enkelt. Är Simon verkligen sådär stor favorit mot Pouille som oddsen indikerar? Jag är tveksam.

Sen smäller det, i alla bemärkelser. När man tänker på den här turneringen är väl Tsonga den första man kommer att tänka på egentligen. Han har en titel och en finalplats här och brukar vara den som är absolut bäst av alla på att suga in och växa av publikens stöd. Två iskalla spelare annars, Raonic och Tsonga. De är skadade hela tiden, och just nu inte särskilt bra. Men i grund och botten två topp-10-gubbar som möts redan i första omgången här. Nivån är förstås väldigt hög. Tre raka segrar för Raonic i de inbördes mötena. 3-2 totalt. Jag tror lite på Tsonga idag dock. Raonic har lite mer matchträning, men hans form, den är ju katastrofal. Tsonga kan nog vara lite bättre, tror jag.

Djokovic, blir ju förstås en uppvisning det där. Han kan välja själv hur stor han ska vinna.

Och sen till slut Cilic mot Kohlschreiber. Är ju ingen dum match det heller. Lite fladdrig form på Cilic. Skrällchans för Kohlschreiber som prickat formen i slutet av året.