Inför onsdag

Vad säger ni om den här speldagen då, mina vänner? Isner, Dimitrov, Anderson, Fognini, Coric och Medvedev spelar på Bana 1. Då är nivån okej ändå.

Han får sträcka på sig lite om han ska nå Isners servar tror jag, Kukushkin. Det här är ett drömunderlag för Isner. För de flesta servekanoner är det dåligt med hög studs men för honom är det bra med tanke på att hans förstaserve är väldigt svår att ta ändå, och hans andraserve blir i stort sett otagbar den också när kicken studsar upp extra högt. Dessutom, i spelet är det också jättebra för honom.

Bautista-Dimitrov låter väl lite bättre än det är kanske. Dimitrov totalt iskall. Bautista bara lite sval. Säger en hel del om hur dålig Dimitrov är för närvarande att Bautista är favorit.

Kan Tiafoe bråka lite med Zverev kanske? Det tror jag. Känns som en kul match.

Basilashvili är 22:a i världen nu. Då får han väl backa upp det med att börja hota spelare som Anderson. Man kan ju tro att Anderson är lite trött efter titeln i Wien men hans arbetsmoral, hade någon av oss haft den, då hade livet liksom varit så mycket enklare. Han kommer inte ge bort ett skit idag heller. Men om Basilashvili har en bra dag kan nog hans pangande bli lite problem för Anderson som kommer ha svårt att försvara sig.

Titelförsvararen kliver in! Mäktigt. Det har hänt så många gånger att spelare plötsligt kvicknar till när de får spela på en plats där de spelat bra tidigare men absolut ingenting talar för att Sock ska prestera något den här veckan. Och som ni ser på oddsen. Det är en jätteskräll om han vinner en match. Sista veckan med hög ranking för Sock. Sen två veckor tills han försvinner från topp-100 med dunder och brak.

Lopez är en hejare på att vinkla sin serve och göra det allmänt bökigt för sin motståndare. Han vet att Schwartzman är aningen kort i rocken och kommer klara av att utnyttja det. Sen blir det svårt för honom att komma runt att Schwartzman är så enormt mycket bättre än honom på tennis, men ingen omöjlig uppgift ändå skulel jag säga för Lopez som hittat årets kanske bästa form här i slutet av året. Borde ge honom råg i ryggen för att köra på nästa år också.

Nadal 1,38 mot Verdasco. Folk tror att han kommer vara i jättedåligt skick alltså. Tråkigt i så fall. 3-3 i de sex senaste inbördes mötena där. Verdasco är nog en av de spelare som är minst rädd för Nadal. Sen att det står 16-3 totalt, det är ju bara en liten parentes förstås.

Valpmöte mellan Coric och Medvedev. Jag har ärligt talat svårt att ta dem till mig. Jag tycker de är ganska tråkiga att kolla på båda två, men bra spel borde det bli. Underlaget ska passa Coric bättre och det gör honom i min värld till knapp favorit trots att Medvedev är den lite bättre av dem just nu.

Federer spelar. Bekräftade han sent igår kväll. Raonic servade bra, men spelade lite mindre bra, kan man väl säga, igår kväll. Obehaglig match för Federer dock, så klart, men han brukar vara bra mot servekanoner där han kan utnyttja den enda backhandsretur han har, blocken. 2-2 i de senaste fyra inbördes mötena. Men 11-3 totalt för Federer.

Jag tror Simon kan göra väldigt mycket mot Thiem, och hoppas han får det där riktigt rejäla stödet i ryggen där. Hittills har det faktiskt varit rätt dåligt med publik i hallen. Underlaget ska passa Thiem jättebra för att vara hardcourt, men Simon är bra just nu som sagt. Kan mycket väl bli dagens bästa match tror jag.

Det där mina vänner, det blir en rolig tennisdag. Mycket nöje!