Inför åttondelarna

Då var det åttondelsdags i Paris, och otroligt hög nivå. Tyvärr försvann Nadal igår, och Del Potro är inte med. Det saknas någon mer. Men väldigt många av de bästa är också i elden idag.

Vi börjar lite lugnt och fint med Cilic-Dimitrov. Dimitrov har tappat lite, men tidigare i är var det där typ fyran mot femman i världen, så rätt okej nivå. Borde passa Dimitrov bättre underlagsmässigt, och han visade lite form igår. Känns inte som någon helt given seger för Cilic alls.

Given seger däremot, ja, Djokovic. Berätta för mig i kommentarerna, hur ska han göra för att förlora mot Dzumhur? På vilket sätt? Hur ska han se till att missa bollarna? Det går givetvis inte.

Isner kändes otroligt svårbruten igår. Han lär vara det idag också, även om Khachanov är rysligt mycket bättre än Kukushkin. Fantastiskt servande, usel spelform, det är Isner just nu det. Men jag tror han har en chans. Det blir tiebreaks, och där är han bra.

Schwartzman får vara nöjd med att ha nått åttondelen, men jag tror inte han för Zverev. Blir nog ganska kontrollerat för Zverev och eventuellt lite sömnigt.

Oddset på Jaziri där, det är helt fantastiskt. Sock var lite bättre igår, men Gasquet var inte bra och en enda match, det går givetvis inte att utgå från att Sock plötsligt är mycket bättre. Tror Jaziri har en kanonchans att nå kvarten där. Vore ju något för en kvalförlorare det.

Thiem känns giftig den här veckan, och Coric är inte den som tar bort tid för sin motståndare. Jag tror på Thiem där. Kul match. Den ska vi se.

Federer får Fognini, en drömmotståndare för honom. Ska gå enkelt.

Och repris på förra veckans final i Wien till slut. Anderson vann den finalen i raka set, men tveksamt om han egentligen var bättre. Var väl mer Nishikoris finalfobi det handlade om egentligen. Luktar revansch där tycker jag.