Inför Pariskvartarna

Kvartsfinaler! Det här kan bli kul. Nu kör vi.

Blir väl perfekt för er att komma upp ur gruvan lite tidigare idag, och lagom till 14-tiden bänka er. Zverev-Khachanov, det är ju inte världens mest underhållande killar det där, det är det inte, men spela tennis, det kan de. Exakt likadant är de också. Tvåmeterspjäser som servar jättebra och sen står och mosar på med jättesvingar från baslinjen. Det finns faktiskt en rätt tydlig väg till seger för Khachanov. Han är den som har de lite mer avgörande slagen medan Zverev är mycket säkrare. Så Khachanov kommer få chansen att prova om han har en jättefin dag. Har han det kan det mycket väl bli så att Zverev inte kan göra så mycket åt saken, eftersom Khachanov är lite bättre på att avgöra poängen.

Sock, jag tror ju lite på honom. Underlaget passar båda två jättebra, men det finns en viktig grej. Thiem har returerna som sin stora svaghet och framför allt, han returnerar ganska defensivt. Sock kommer hela tiden få börja slå forehand i sin egen serve, och från den positionen är han riktigt bra. Om Thiem är lite osäker idag kan sen Socks bollmotande bli lite jobbigt för Thiem i övrigt. Sen finns det en annan rätt viktig detalj också. Att Thiem är en superbra tennisspelare. Det är Sock i min mening inte. Det talar ju lite grann för Thiem kanske, men jag tror i alla fall att Sock har en fullt rimlig chans att vinna den där matchen idag.

Han är bra nu, Djokovic. Kolla på oddsen. Som folk litar på honom. Han är på god väg mot att bli sådär överlägsen som han var när han var som allra bäst. Då hade han nog stått i under 1,10 i en sån här match, men det är alltså inte långt ifrån. 15-2 för Djokovic inbördes möten, men Cilic har vunnit två av de tre senaste. En gång i år. Han tog också set så sent som i Cincinnati. Nej, han kommer åtminstone behöva kämpa lite idag, Djokovic. Det tror jag.

Och så avslutar vi med Federer-Nishikori, en matchup som kanske inte passar Federer sådär riktigt perfekt. Det gäller för honom att slå först och göra det snabbt, för som läget är just nu tror jag att Nishikori är rätt mycket bättre i de längre duellerna. Det kommer krävas ett helt annat servande av Federer idag om han ska vinna. Det kan vi i och för sig räkna med att det i alla fall är bättre men nej, jag tror att chansen/risken att Federer ryker är förhållandevis stor. Lägg därtill att han som jag skrivit om tidigare visat en rätt stor ovilja att möta Djokovic på sistone när Djokovic är i form. Det kanske är mer behagligt att åka ut idag än att bli förnedrad av sin nemesis imorgon, det kan ju vara så.