Inför Parisfinalen

Årets sista ordinarie atp-match. Låter ju lite sorgligt att skriva det, men så är det.

15:00 Djokovic-Khachanov 1,18-5,40 Bethard

Känns väldigt rimligt för mig att Khachanov får den här framgången. Han är en jättebra spelare som ska nosa på att vara topp-10, något han nu också kommer ägna hela nästa säsong åt. Eller ja, rättare sagt, han kommer bli topp-10 nästa säsong. Han kommer nästan inte kunna undvika det. 12:a kommer han vara imorgon på ranking. Om han inte råkar vinna idag då. Då kommer han ligga 11:a. Han når nog inte slutspelet. Isner är första reserv just nu och kommer väl tyvärr komma in då jag inte tror Nadal kommer spela. Men om det blir så kommer Khachanov vara första reserv ifall han vinner idag och reserven brukar ju ibland få spela någon match när någon skadar sig under slutspelets gång så han spelar ändå för någon slags slutspelschans här.

Men vinner, det ska han så klart inte göra. Jättebehaglig motståndare för Djokovic detta. Bara att stå och hålla längd och tryck och vänta på Khachanovs missar. Det enda som kan ge Khachanov titeln idag är om Djokovic på något sätt faller igenom. Svårare än så är det faktiskt inte. Tyvärr.

Det blir ett rent bollare. Båda är bollare. Khachanov med lite mer fokus på att avgöra men han är inte tillräckligt bra på det för att slå igenom Djokovic så nej, han är stekt. Såvida han inte får massor av hjälp av Djokovic då.