Nymodigheterna på sidan

Så, gott folk, nu ska vi ta oss ett litet snack.

Två enkla grejer, för att förbättra er upplevelse här på sajten och göra livet för oss alla lite mer härligt i form av att ni slipper fråga mig, och jag slipper svara er. Det är i och för sig alltid kul att prata med er, men när samma fråga besvarats sisådär 50 gånger, då betyder det nog att de allra flesta skulle behöva svaret.

Först och främst. De gjorde ju om lite med tekniken här för en dryg vecka sen. För att det ska funka, att ni ska få en korrekt fungerande vamosrafa.se, så måste ni ”rensa cachen”. Det är för övrigt det svar man får när man frågar en teknikmänniska något. Det är lösningen på alla världens problem, vad det verkar. Just i detta fall är det dock lösningen. Man måste rensa cachen, vilket betyder att man tar bort alla gamla sparade filer som har med sidan att göra vilket krävs för att man ska få upp den nya sidan fullt ut.

Sen har vi som vissa av er märkt fått möjligheten att skriva kommentarer här på sidan igen. Det kommer inte bli som förr, då det runnit lite vatten under broarna sen vi satt och svingade på den gamla sidan. Då var allt anonymt, och det mesta på nätet var anonymt rent allmänt på den tiden. Det fungerar inte riktigt längre, på gott och ont. Mycket av det ni skrev i kommentarerna på den tiden hade gjort att vi varit tvungna att plocka ner sidan från Bethard, typ. Så nu är det en Facebookfunktion som gäller. Man måste alltså ha Facebook för att skriva kommentarer, dock så synt inte kommentarerna någon annanstans än just här. Ni behöver alltså inte oroa er för att någon av era Facebookvänner ska få upp er kommentar om min oduglighet, eller vad ni nu vill skriva om. Inte optimalt kanske. Alla har inte Facebook och så vidare men om jag ska vara riktigt ärlig. Jag är jävligt hemlig av mig, och till och med jag har Facebook nu för tiden. Har man inte det, då kanske man är lite väl hemlig och då kan man nog också vara lite av en riskperson i kommenterandet, så att säga.

Men ja, annars är det bara att bomba på. Jag tycker vi ska ha jättehögt i tak. Sen går det både att ta bort kommentarer och plocka bort folks möjlighet att kommentera så tänk till lite innan ni skriver sådär riktigt dumma grejer men lite elakheter och så vidare, det tycker jag att vi alla ska tåla.

Det var väl ungefär det. Kör hårt!

På tal om nymodigheter förresten. Med start i januari nästa år kommer det komma en ny tennispodcast här på Bethard. Med mig och…en annan mycket tennisintresserad person, kan vi väl säga så länge. Tror det kan bli riktigt kul. Eller ja, jag tycker i alla fall det ska bli riktigt kul. Så goda tider väntar här på Bethard om man gillar tennis, så mycket kan vi väl säga.