Inför första Milanodagen

Så, då ska vi dra igång kalaset i Milano. Till skillnad från det riktiga slutspelet är det full action direkt här. Båda grupperna spelar sina första matcher redan idag.

De två första matcherna i den ena gruppen, de två kvällsmatcherna i den andra. Så klart.

Munar är inget bra på hardcourt, och ingen spelare som håller på atp-touren i min mening. Tsitsipas ska inte ens behöva kämpa för att vinna den matchen.

Fritz mot Rublev, där blir det mer spännande. Fritz vann deras enda inbördes möte i Indian Wells i år och han är den numera bättre rankade spelaren av dem. Sen tycker jag att Rublev är den väldigt mycket större spelaren, men hans form är inte bra och kanske att Fritz ska vara lite favorit där. Men har Rublev en bra dag, då bombar han bort Fritz så det bara smäller om det när bollen är i spel.

Hurkacz hör inte hemma på den här nivån. Han är topp-100, något som på bästa sätt indikerar allt som är fel på rankingsystemet. Han har tagit sig dit helt utan att behöva möta tufft motstånd på atp-touren. Nu möter han tufft motstånd, Tiafoe är är rankad 40 i världen numera och kanske till och med lite bättre än så spelstyrkemässigt. Det ska inte vara något snack om saken. Tiafoe ska krossa Hurkacz.

Och sist ut De Minaur som…ja, de där 1,08, där skulle man ju faktiskt kunna tänka sig att maxbelåna huset och kliva in. Caruana är som jag skrev om igår en okej spelare på futuretouren, inte ett dugg mer, och när det ställs mot en av världens bästa spelare i De Minaur, det spelar ingen roll vilket räknesystem man använder sig av, Caruana ska vara totalt och åter totalt chanslös oavsett vilket. Alltid perfekt inställning på De Minaur också. Nej, om han torskar det där, då börjar jag förbereda den berömda hatten för förtäring.

TennisTV är vad som gäller om man vill se de här matcherna under dagen.