Inför barnens gruppavslutning

Då var det gruppavslutning i Milano. Tsitsipas och De Minaur är klara för semifinal och i princip klara som gruppsegrare också. De ska få möta varsin grupptvåa där förutsättningarna är ungefär såhär.

Hurkacz och Tiafoe står på ungefär samma siffror just nu, men Hurkacz möter Tsitsipas och Tiafoe möter Munar. Om båda vinner går den som vunnit störst vidare. Väldigt bra läge för Tiafoe alltså. Munar har faktiskt fortfarande en jättefin chans också, även om han är för dålig för att ta den. Han har två tajta förluster och om han slår Tiafoe idag hamnar han före Tiafoe. Sen krävs det bara att Tsitsipas slår Hurkacz också så är Munar i semifinal. Men troligast givetvis att Tiafoe knipper semifinalplatsen.

I den andra gruppen är det lite liknande. De Minaur klar, och klar gruppetta också. Jag tror faktiskt de är klara gruppettor i teorin också, han och Tsitsipas så de behöver inte göra någonting idag. Caruana har bara vunnit ett set hittills, så han är borta oavsett vad han hittar på idag. Det står alltså mellan Fritz och Rublev. Fritz möter De Minaur idag medan Rublev möter Caruana. Fritz har bättre setstatistik just nu, så om han slår De Minaur idag med minst 4-2 så är han vidare. Rublev måste vinna, vilket han så klart gör, och så får han hoppas på att De Minaur kämpar. I normalfallet får Rublev vidare med andra ord.

Blir ju inte helt rättvist det här, en spelare i varje grupp som har chansen kommer ha den andra matchens siffror att gå på. I det här fallet blir det emellertid bara Fritz som kan ha någon slags nytta av det, och för hans del är det ju rätt enkelt. Han måste bara vinna så stort som möjligt oavsettm så spelar inte så stor roll.

Något säger mig att Munar faktiskt kan skrälla. Han har haft så sjukt bra inställning, och Tiafoe gjorde en platt insats igår. Han kanske mest vill åka hem.

Rublev krossar förstås Caruana. Man kan få över 1,70 på seger i raka set där. Känns väldigt nära till hands med tanke på att Rublev tjänar rejält på att vinna stort där.

Kämpar De Minaur? Det gör han väl oftast. Men Han behöver inte bry sig. Tycker oddset på Fritz är lite högt som förutsättningarna ser ut.

Och samma i sista matchen. Tsitsipas behöver spara sig till semin imorgon. Han lär inte bränna mer kraft än han måste. Hurkacz kommer åtminstone kunna hålla det där jämnt, och då kanske Tsitsipas vika ner sig, även om det skiljer mil mellan dem i spelstyrka.