Inför bebisarnas semifinaler

Då var det semifinaldags i Milano. Under kvällen ska finalisterna plockas fram.

Få de här killarna vara uppe så sent verkligen?

Faktum är att det nog passar Munar rätt bra att möta De Minaur rent spelstilsmässigt men ungefär där slutar det som talar för spanjoren. De Minaur slår inte så hårt, om någon slår hårt mot Munar på hardcourt, då funkar det inte riktigt för honom. Men De Minaur har defensiven som sin än så länge största styrka. Om Munar lyckas få det till ett rent säkerhetsbollande från baslinjen, då ska han kunna hänga med. Men De Minaur har ändå tillräckligt med variation och lite minivapen som gör att han kommer kunna styra matchbilden och nej, Munar är helt enkelt inte bra nog.

Sen lite jämnare kanske, men jag tror faktiskt inte Rublev har någon direkt chans. Tsitsipas är alltid väldigt påläst rörande sina motståndare. Han är garanterat medveten om att Rublev måste få styra spelet för att på något sätt få ut något av sitt spel. Tsitsipas har alla verktyg för att inte låta Rublev styra och ställa och jag tror det kommer se ut som att Rublev gör en rätt dålig match ikväll. Det kommer dock mest troligt handla om att Tsitsipas taktikar ut honom.

De Minaur mot Tsitsipas imorgon, känns rätt troligt det. Och väldigt rimligt. De är de två klart bästa spelarna som var med i det här spektaklet.