Drömfinal i Milano

Det blir en riktigt kul uppgörelse ikväll i Milano. Ingen Zverev på plats, han skulle ju förstås varit i den här finalen, men att Shapovalov saknas, det spelade nog mindre roll. Han är i min mening inte bättre än de här två. Så det blir en stark final som får avsluta knattarnas slutspel för detta år.

Såhär gick det till när Tsitsipas och De Minaur tog sig dit.

Vilken show han bjöd på den här veckan ändå, Munar. Det blir ju lite löjligt på något vis hur mycket han försöker vara Nadal, men när han spelar bra, och överpresterar, då blir det ju på något vis lite charmigt. Jag tycker inte han är sådär jättebra egentligen, men den här veckan spelade han det överlägset bästa jag sett honom spela. Han har aldrig varit med och huggit mot såhär starkt motstånd tidigare. Sen ska det tilläggas att det till 90% var räknesystemet som gjorde att matchen blev helt jämn. Egentligen var det klasskillnad, men han fick till två tiebreaks, Munar, och han tog dem, precis som han ofta gjort den här veckan. Han har varit grymt stark när det gällt som mest.

Men Tsitsipas mot De Minaur alltså. Garanterat, faktiskt garanterat. Det finns inget som kan hindra de här två. De kommer inom något år vara topp-10-spelare i världen. De har så spetsiga spel och är redan så bra att, som sagt, de kan inte misslyckas. Om jag får dra till med en gissning så tror jag att De Minaur kommer hitta på något riktigt rejält redan nästa säsong. Det ska bli mycket intressant att se honom när han börjar ställas mot toppspelarna. Han har inte mött många av dem ännu. Det är en sak att han kan ha lite problem mot sämre spelare då han rent slagmässigt inte är så vansinnigt stark. Men när han ställs mot någon som är bättre, och därmed får fokusera på att försvara sig och tvinga motståndaren att slå igenom honom, de kommer få det tufft kan jag säga, de stora kanonerna. Det finns ingen som är så snabb som De Minaur, och han är dessutom riktigt bra på att försvara sig ute i hörnen.

21:00 ikväll, Tsitsipas-De Minaur. En kanonmatch faktiskt. Jag tror De Minaur vinner. Fint odds på det här på Bethard. In och kör bara.