Inför slutspelet

Vet inte varför, men det har liksom blivit mycket fokus på knatteslutspelet här på sidan under veckan. Märkligt, för det bryr sig ju ingen om. Nu kommer något som någon bryr sig om. Det riktiga slutspelet.

Det har varit lottat i snart en vecka, och även om jag inte skrivit det, de flesta av er har nog snappat upp att Nadal inte kommer, och inte Del Potro heller. Precis som man hade förväntat sig. Nadal gillar nog inte riktigt slutspelet helt enkelt. Jag tror han tycker det är lite tramsigt. Vilket det på ett sätt är.

Bara det här att man döper grupperna till Group Guga Kuerten och Group Lleyton Hewitt. Vad är det för jävla trams? Tvi.

Djokovic fick den lite tuffare lottningen av de två toppseedade spelarna. Zverev eller ANderson, Zverev är tuffare där även om han är totalt ur form igen. Och Cilic eller Thiem, ganska stor skillnad där. Han höll på att förlora mot Cilic i Paris också. Så lite bökigt, men det finns ju marginaler här. Isner ska väl kunna räknas in som en säker seger, och att Djokovic sen skulle förlora mot både Zverev och Cilic, det händer ju inte riktigt. Högst troligt att gruppen avgör redan under gruppens första speldag när Zverev och Cilic möts. Vinnaren där lär göra Djokovic sällskap till semi.

Väldigt jämnt förutom Federer. Federer som absolut skulle kunna förlora en match här, men precis som för Djokovic, att han ska förlora två matcher, det är däremot högst otroligt. Anderson ska passa honom jättebra, den vinner han. Thiem har han faktiskt minusstatistik på, 1-2, men samtliga möten från 2016, så var ett tag sen. Förlusterna på grus och gräs också. På hardcourt vann Federer enkelt. Inte lika långsamt i London som i Paris, och det blir genast tuffare för Thiem att hävda sig. Nishikori är den fortmstarkaste spelaren i gruppen, men det brukar lösa sig ganska bra för Federer mot honom.

Federer går vidare, men vidöppet om den andra platsen till semifinal. Nishikori lite favorit kanske. Han har klar plus på både Anderson och Thiem och har också den bästa formen av de tre.

Odds då, vem satsar vi på?

1,60, det är ju rent larvigt. Går inte att spela men självklart, Djokovic är storfavorit, och slutspelet är väl den turnering där det är enklast för en favorit att hålla. Gruppspelet är inget hot då man i princip alltid har råd att förlora en match och sen bara två matcher som måste vinnas efter varandra. Det är lite enklare än i andra turneringar där det krävs fyra, fem, sex, eller till och med sju raka segrar för att vinna.

Om man är lite skrällsugen så ska man ju titta på de högre oddsen där. Jag tycker att det exempelvis bara är marginellt mindre chans att Nishikori vinner än att Zverev gör det. Anderson, Thiem, helt borta är de inte. Cilic är klar tredjehandsfavorit, så kanske lite värde där också.

Säg såhär, Zverevs odds är skitdåligt. Han ska ligga på samma nivå som de som står i över 20 gånger pengarna. Isner vinner inte. Han borde stå i mycket högre än de andra. De två ska man inte spela. Jag tycker inte Djokovic heller. De andra kan man spela om man har något man tror på. Oddsen är inte dåliga.

Federer då? Jag hade också satt honom till ungefär 3,50, så det är väl varken eller.

Då var vi redo va? Det är dubbel också, men nja, det skiter ni ju i. Eller inte? Vem vet, vi kanske kör ett införinlägg kring det också. Absolut viktigast med den här turneringen dock, kolla inramningen, och lyssna på speakerns röst. Bara den är värd att sätta sig och titta för och då i synnerhet under presentationerna, så se till att hålla på tiderna, missa inte när spelarna kommer in på banan.