Inför Djokovic-Isner

Vad säger ni om dagens huvudmatch då, kompisar. Det här kan väl bli kul, eller?

21:00 Djokovic-Isner 1,12-7,00 Bethard

Ganska få möten ändå, 10, med tanke på hur länge de båda hängt på touren men trots det känns det som man kommer ihåg ganska många matcher mellan dem. Det har ofta varit i stora matcher de mötts. Stämmer i och för sig inte när man tittar på siffrorna. Det är kvartar och semifinal som de mötts i. Isner vann två jämna tresetare i amerikanska mastersturneringar 12 och 13, men jag vet inte, säger väl inte så mycket. Han har viftat in två stycken, men överlag tycker jag att Djokovic har god kontroll på honom.

Det handlar för mig mycket om hur Djokovic ser ut idag. Om han ser motiverad ut. Vi vet vad som hänt förut när han uppnått det han velat, då har han ibland blivit lite nöjd och tam. Han är klar världsetta för året, han har visat att han är överlägset bäst, kanske att han inte har det där ultimata drivet. Det såg inte ut så i Parisfinalen i alla fall. Eller var han bara trött där?

Vi får se. Det är det jag tycker är mest spännande med kvällens match i alla fall. Rent spelmässigt är det inte så jättekul. Isner kommer stå och chansa på allt. Han vet att han inte har något för att slå en boll extra. Han måste döda bollen så fort han ser den. Och för Djokovic, ja det är ju bara att stå och försöka läsa returer, och det är inte heller det roligaste att titta på.