Inför Zverev-Cilic

Precis som igår, även om det blev en utveckling igår som gjorde att det inte blev så riktigt, det är pang på direkt som gäller. Den här matchen kan mycket väl avgöra vilken av spelarna som tar sig vidare till semifinal. Det är närmare bestämt direkt troligt att det blir så.

15:00 Zverev-Cilic 1,86-2,10 Bethard

Ja, jag tycker ju att Cilic är favorit, men det är inte helt lätt att backa upp det. Han har inte slagit Zverev sen 2015, i deras allra första möte, och då var Zverev bara 18 år gammal. Sen har Zverev fem raka, två på grus ska sägas, där är Zverev förhållandevis lite svagare, men tre på hardcourt också.

Varför är det på det viset då? Varför har Cilic så svårt för Zverev?

Enkelt.

Zverev är säkrare.

De är två mycket lika spelare. Långa rackare som har en stark serve, men ändå har bollandet som sin stora styrka. Båda rör sig bra för att vara så stora. Och båda har returerna som sin lilla svaghet. De är exakt likadana, men det finns en viktig skillnad. Cilic är en ren attackspelare. Zverev är en ganska neutral spelare, varken åt attack eller försvar. Han är en bollare, som håller igång bollen med lagom tempo för att motståndaren ska missa.

Det där med lagom tempo, och lagom längd för den delen, det är inte direkt något som Cilic ligger och drömmer om på nätterna. Eller ja, mardrömmar, i så fall. Han står gärna och bollar med sin motståndare, men då hela tiden med inställningen att den korta, lite lättare bollen som han kan attackera ska komma. Mot Zverev kommer inte den bollen, och då Cilic vet att Zverev är säkrare blir han stressad, och attackerar på fel bollar.

Kvalitetsmässigt är de väldigt jämna skulle jag säga, så att Zverev vunnit matcherna på just det där jag beskrev, det är fullt logiskt.

Men jag tror ändå att Cilic är favorit idag. Eller jag tycker det, rättare sagt.

Cilic är inte i bästa form, men Zverev är i klart mycket sämre form, och därför tror jag att Cilic vinner. Jag tror han vinner på att han är bättre, och att det liksom övertrumfar den där lilla detaljen att han har så svårt för Zverev.

Men jämnt, och otroligt viktigt. Kul start på tennisdagen, mina vänner.