Inför Anderson-Nishikori

Då vevar vi igång maskineriet igen. En ny Londondag står för dörren. Vi börjar med en match som är viktigare än vad matcher mellan de två vinnarna från första omgången brukar vara. Det är inte säkert att förlorar här får chansen att lösa biffen i sista omgången. För Federer finns ju i bakgrunden, så att säga.

15:00 Anderson-Nishikori 2,30-1,71 Bethard

Tredje mötet bara nu under hösten. Anderson vann i finalen i Wien, Nishikoris finalfobi, ni vet. Och Nishikori vann i Paris förra veckan. Bara en spelare på banan då.

Jag tycker väldigt mycket talar för Nishikori. Anderson vann i Wien, men det var en märklig match där Nishikori var som paralyserad. I Paris såg man mer hur det normalt ser ut mellan dem, och där var det inget snack om saken.

Anderson har sin serve, men i ett möte med Nishikori har han inget mer. Anderson är duktig i bollandet för att vara servekanon, men mot Nishikori har han inte mycket för det. Nishikori håller så högt tempo att Anderson får noll utdelning på att också han är tempostark, och när det gäller säkerhet och spets i slagen, det är stor fördel för Nishikori där också.

Jag skulle säga snudd på en mardrömsmatchup för Anderson. Jag brukar ofta skriva att det i princip inte finns några spelare som han har svårt för. Hans spelstil passar mot nästan alla. Sen är han förstås ibland för dålig för de allra bästa, men svårt för särskilt många, det har han inte. Förutom då Nishikori. En sällsynt spelare som jag anser att Anderson har riktigt svårt mot.

Anderson måste ha väldigt, väldigt, väldigt bra utdelning på serven för att vinna idag, tror jag.

Väldigt viktigt för dem att vinna i raka set, särskilt för Anderson, om han tänkt sig att gå vidare.