Inför Federer-Thiem

Nu är det nog dags att trampa lite på pedalen för den gode Federer. Och då menar jag inte på den vänstra pedalen. Eller mittenpedalen, om man så vill. Den högra. Det är den han ska trycka till. Om inte bilen är högerstyrd förstås. Nåväl, nu måste han vinna, annars är han ute.

21:00 Federer-Thiem 1,37-3,35 Bethard

Och det tror jag att han gör. 2-1 för Thiem i de inbördes mötena, men det varpå gräs och grus det. Federer vann den enda matchen på hardcourt. 2016 spelades matcherna också, sen dess har de inte mötts, så nja, vi skiter i de där matcherna.

Nu är det snabbt underlag också. Snabb hardcourt. Må vara att Thiem har slagit Federer på gräs, det är ju snabbt, men det här är nog egentligen värre för honom. Det här är snabbt, men inte lika slumpartat som tresetsmatcher på gräs kan vara.

Han hade tydligt ytterst svårt att hinna med mot Anderson, Thiem, och jag ser inte riktigt hur han ska lösa tempot mot Federer. Det spelar egentligen ingen roll om Federer spelar bra eller dåligt, bara han pressar upp tempot så tror jag det kommer räcka väldigt långt. Sen tror jag att Federer kommer se klart bättre ut idag också. Han var nog lite nervös mot Nishikori, och det var en sån där match där det mesta gick emot honom. Nu möter han en spelare där han på ett helt annat sätt kommer få spela sitt eget spel utan att behöva bli stressad i duellerna som mot Nishikori.

Ni hör kanske var jag försöker landa. Jag tror Federer vinner ikväll, och jag tror han gör det ganska enkelt. Raka set är att föredra.