Tidernas haveri

Ni vet att jag sett en del tennismatcher va? Nu tror jag att Nishikori var sjuk. Men han är japan, och de har någon sån där märklig hederskodex om att man inte ska framstå som att något är fel. Jag tror det framstår som lite vekt. De är tuffa. De kör med kamikazepiloter och allt vad det är. Pålitliga också. Världens bästa pass är det japanska, läste jag häromdagen. De får komma in i flest länder utan bök. Fullt rimligt. Har ni någonsin sett en opålitlig japan?

Men i alla fall. Om han inte var sjuk. Om inget var fel. Då är det här den förhållandevis sämsta insats jag någonsin sett en tennisspelare göra. Inte den sämsta insatsen nivåmässigt. Jag har sett många usla tennisspelare, tro mig. Men sett till att Nishikori i normalfallet är en av världens absolut bästa spelare, då är det här just det sämsta.

Han kunde liksom inte träffa banan riktigt. När han försökte slå ett löst, rakt slag landade bollen någon meter vid sidan av banan, och när han försökte serva var det så otajmat att man funderade om han ens försökte. Ingenting, verkligen ingenting, och nej jag överdriver inte. INGENTING fungerade. Han kunde inte spela tennis, och det får ses som smickrande att han till slut på sista chansen fick med sig ett gem.

Väldigt korkade, och lite respektlösa intervjuer av Anderson efteråt måste jag säga. Han bredde på om att det var en av hans bästa matcher någonsin och allt vad det var. Jag skulle nog också kunna spela rätt bra om jag mötte någon av mina treåriga söner i tennis. Att inte Anderson riktigt uppfattade situationen, det var lite pinsamt. Men han kanske inte är så särskilt smart, vad vet jag.