Inför Cilic-Isner

Då ska vi se vem som åker ut då.

21:00 Cilic-Isner 1,51-2,75 Bethard

Med Djokovic på två segrar och Zverev på en ligger det faktiskt inte alldeles långt borta att den här gruppen landar på Djokovic med full pott och de andra tre med en seger var. Om Cilic vinner idag och Isner sen slår Zverev på fredag. Inte helt långsökt ändå va? Det kan med andra ord bli viktigt med gemen och seten.

Det var en väldigt vek insats av Cilic i första omgången mot Zverev. Inte så dåligt spelmässigt egentligen, men mentalt var det uselt. Han ramlade ihop i ledning i båda seten och visst, det är slutspelet, en på vissa sätt stor turnering, men första gruppspelsmatchen, nej det där imponerade inte.

Isner…när imponerade han senast? I somras någon gång. Han servar rätt bra, men spelet som var så bra där ett tag tidigare i år, det har han tappat bort helt och hållet.

Det är inte de roligaste spelarna här, det går inte att säga något annat. Två tvåmetersklunsar som klampar omkring och spelar ett spel som är så fattigt på finesser att det är direkt löjligt åt det. Men bra, det är de så klart, och ytterst viktig match det här. Cilic måste vinna för att ha chansen på semifinal. Knappast troligt att han klarar det ändå dock. Gruppen har utvecklats på ett otrevligt sätt för honom nu när han förlorade mot Zverev. Isner kan ha råd att förlora idag, men vinner han så vet han att det räcker att slå Zverev på fredag.

7-3 för Cilic i inbördes möten men mycket intressant, Isner har tagit tre av de fyra senaste, inklusive den enda i år. Han vann i raka set i Miami i våras. Jag tycker egentligen inte att matchupen passar någon av dem särskilt mycket bättre än den andra men om jag måste välja kanske lite plus för Isner. De servar båda så bra att det blir ett begränsat antal dueller. Cilic får därmed förhållandevis liten utväxling på att han är så extremt mycket bättre i spelet än vad Isner är.

Cilic är klart bättre, men jag tycker det är lite skrällchans för Isner. Han känns nästan uträknad av många redan, kan spela helt utan press, medan Cilic redan visat att han är skakig just nu.