Inför Djokovic-Zverev

Vi börjar onsdagen med dagens bästa match. Lite lurigt att man gör såhär faktiskt. De flesta biljettköpare tror nog att den bästa matchen ska spelas på kvällen, men när det gäller slutspelet och mittenomgången i gruppen så gör de alltid såhär. Gjorde igår också, att man låter vinnarna från den första omgången spela först.

15:00 Djokovic-Zverev 1,19-5,45 Bethard

Jag får erkänna att jag inte vet på vilket sätt Zverev försöker utveckla sin tennis, men jag tycker han borde snegla mot Djokovic. Han har den bättre serven i kraft av att han är lite längre. Om han dessutom kunde bli lite säkrare, som Djokovic. Röra sig åtminstone i närheten av hur Djokovic rör sig. Returnera nästan lika bra som Djokovic gör. Kriga nästan lika mycket som Djokovic gör. Och så vidare, då skulle han ha ett bra mål att jobba mot. De är ganska lika som spelare de här två, med betoning på ganska. Det skiljer trots allt rätt mycket. Zverev är i min mening en ganska svag topp-5-spelare som läget är just nu. Han är där för att några andra försvunnit. Djokovic, han är bäst någonsin, och allt det där. Men de gör ändå ungefär samma sak. De står och bollar från baslinjen, och är väldigt duktiga på det.

Zverev vann i Rom förra sommaren. Precis innan Djokovic bestämde sig för att det var ohållbart att spela med en trasig kropp. Deras andra möte spelades i Kina för några veckor sen. Djokovic stämde då lite i bäcken och torskade tre gem.

Ibland kan man säga att liknande spelstilar talar för att det ska bli jämnt, och missgynna den som är lite bättre då det inte märks så mycket. När två servekanoner möts exempelvis. Då har båda två så bra serve att den andra inte får över bollen, och det spelar inte så stor roll om en av dem är klart bättre i spelet, då det inte blir något spel. I det här fallet är det lite tvärtom tycker jag. Att de är lite lika varandra är inte till någon fördel för Zverev.

För hur ska han göra? Han har inte offensiven för att slå igenom Djokovic. Han har inte säkerheten för att stå och bolla med honom. Han har inte en tillräckligt bra serve för att han ska få så mycket på den mot världens bästa returnerare. Det är tufft. Jag vet inte vad han ska göra. Ni kanske vet. För mig kan Djokovic bara förlora den här matchen. Zverev kan inte vinna den.