Och jag är tillbaka

Visst kan det vara hälsosamt att vara utan något ibland, eller vad säger ni? Nu hann ni märka att livet trots allt är lite tråkigare utan mina dagliga utläggningar här på sajten.

Hur var London då?

Jodå, det var skitkul.

Hade ju varit lite roligt att stanna där, för att göra er sådär otroligt frustrerade, men nej, jag ska inte röra till livet er för er. Här kommer en utläggning.

När jag skriver det här är det tre spelare kvar i turneringen, men jag tänker utgå från att det bara är två kvar. Jag tror inte att Anderson kommer vinna mot Djokovic. Jag tror han kan hänga med helt okej, men jag har väldigt svårt att se att han vinner, så det blir Djokovic och…ja, det blir ju Zverev som fullt rättvist slog ut Federer alldeles nyss.

Jag tycker det måste sägas nu. Jag har antytt det ganska länge, men nu tror jag inte att det är någon inbillning längre, och inget tillfälligt. Jag tror att Federer numera är för långsam. Jag tyckte jag såg det i torsdags när jag satt på plats, bara några meter ifrån honom. Då var jag emellertid lite full, och lite förblindad av vilken sjuk jävla aura han har kring sig när han kliver in på en tennisbana, och vilken stämning det blir i hallen. Folk brukar säga att man kan ta på stämningen. Vad fan betyder det? Men jag får nog sno den. För det är nästan så det blir när Federer kliver in. Det är en särskild känsla när samtliga 15 000, eller var det är i den arenan, skiter i matchen, och bara tittar på Federer, för att han har något. Det är något pampigt över honom. Sen ska man inte blanda ihop det med vad man tycker om honom som person, eller som spelare, jag gillar honom inte mer för det, men för den sakens skull behöver jag inte förneka att han har en sjuk jäkla glans.

Blev ett litet sidospår det där.

Men jag har tyckt jag sett det några månader, jag tyckte jag såg det i torsdags, och alldeles nyss mot Zverev, alltså, det var inte ens attackslag från Zverev som behövdes för att Federer skulle bli superpressad ute i forehandshörnet. Det finns ingen snabbhet därute längre. Det räckte med att Zverev skulle placera sina transportslag där för att Federer skulle bli maximalt pressad, och när det är på det sättet, då krävs det väldigt mycket av honom i övrigt för att han ska slå någon som Zverev. Precis som tidigare i veckan servade dessutom Zverev sjukt bra. Där är han grovt underskattad faktiskt. Man ser på Zverev som en stark bollare med en bra serve. Man ska nog egentligen vända på det där. Han servar nu mycket hårdare än han gjorde i början av den här säsongen, och han går nog mer och mer mot att vara en servekanon som även är sjukt bra i spelet. Mycket fin turnering av Zverev. Bland det bästa jag sett av honom och fullt rättvis finalist.

Federer som sagt, visst, man ska inte räkna ut honom bla, bla, bla, men jag tror att den här hösten när historien skrivs kommer ses som början på slutet för honom som en absolut toppspelare. Attackspelet har han fortfarande, och serven, och slagen, men jag tror att han numera helt enkelt är lite för långsam för att det ska funka i duellspelet mot de bästa.

De andra gubbarna då?

Ja, Djokovic betydelselösa match mot Cilic igår är ett bra exempel på varför man inte ska sitta på rad ett några meter från spelarna om man ska kunna analysera en match på ett vettigt sätt. Man ser för dåligt, man hänger med för dåligt, och så vidare. Jag tyckte det var rätt jämnt. Det var det kanske inte nej. Det var slakt. Djokovic torskade i princip inte poäng i egen serve, men jag tyckte alltså det såg rätt jämnt ut i duellerna. Man ska komma ihåg det när man läser analyser från folk som är på plats på turneringar, och man ska vara otroligt försiktig med att inbilla sig att de har något slags försprång av att vara på plats. Tennis ses bäst på tv, om man ska uppfatta själva spelet. Sen är det fantastiskt att vara på plats av andra orsaker, men det är en annan femma.

Isner, lite för dålig. Cilic åkte ut redan i första matchen. Nishikori, ja, vad hände? Han träffade bollen precis lika dåligt i sin sista match som han gjorde mot Anderson. Inte ett rätt hade han mot Thiem. Bara att tacka och ta emot för Thiem, men det räckte inte. Han var för dålig i de två första matcherna, och för dålig rent allmänt. Han var inte ens nära nu när det vankades snabb hardcourt.

Tråkigt med två betydelselösa matcher igår kväll. I övrigt var de andra tre passen skitkul, och slutspelet är en turnering jag på alla sätt rekommenderar. Den passar helt enkelt en tennisälskare, som inte heller vill ha det alltför jävligt runtomkring utan gärna har det lite bekvämt och trevligt i övrigt också.

Med detta är vi tillbaka i normala rutiner på sajten. Jag är hemma igen, och ingen behöver oroa sig för några längre uppehåll mellan inläggen.