Snyggt Roger!

Det är väl ingen hemlighet att jag tycker att han ofta uppför sig rätt risigt på tennisbanan. Så också här. Jag tycker det är så vansinnigt onödigt, dels att han inte bara accepterar vad domaren säger, regeln är minst sagt glasklar, men framför allt, att han dessutom själv frågar bollkallen om han tappade bollen. Jag tror kanske inte riktigt det var vad den killen behövde just i det läget.

Men, om man gör fel, då kan man ju reparera det i efterhand, oftast, och oj så snyggt han gjorde det denna gång.

Grym presskonferens även i övrigt där han pratar om sin ålder och hur stolt han är över att fortfarande hänga med vilket är helt rätt. Det är egentligen det enda man ska fokusera på när det gäller honom numera. Han är uppe i en ålder där ytterst få fortfarande elitidrottare, så länge det inte gäller idrotter där man blir bättre av att dricka öl, typ. Tennis är inte riktigt en av de sporterna, och Federers 2018 är totalt sett fantastiskt, även om man som jag skrev igår måste påpeka att det skett en rejäl förändring, försämring, under andra halvan av säsongen. Under den andra halvan har han faktiskt inte riktigt ens varit en toppspelare. Matchen i Paris häromveckan där han tog Djokovic till ett avgörande sets tiebreak, visst, men där kanske man snarare ska ta det som ett exempel på att om han inte vann där, när allt gick fullständigt fel för Djokovic, när ska han då vinna.

Men hur som helst, det var fint det där. Bra Federer. Och även om han nu kommer droppa av lite nivåmässigt. Ingen kommer någonsin kunna ta ifrån honom att ingen annan tennisspelare, antagligen ingen annan idrottsman, någonsin varit eller någonsin kommer, vara så älskad av den egna publiken. Kontrasten mellan honom och Djokovic den här veckan har varit något av det jävligaste jag sett. Djokovic är överlägset bäst i världen, men han har inte varit publikfavorit i en enda av sina matcher. När Federer spelar, då är det helt enkelt ingen som hejar på någon annan.