Lottat och klart

Då var allt klart för fredagens spel i Davis Cup-finalen mellan Frankrike och Kroatien. Klockan 14 imorgon drar det igång, och här har vi spelordningen.

Kroaterna hade inte så mycket att välja på. De har bara Cilic och Coric som singelspelare och då blir det helt enkelt Cilic som etta och Coric som tvåa. Frankrike har ett lite mer flezibelt lag i och med att Tsonga saknar ranking. De hade kunnat välja att spara honom den första dagen för att sen välja var man vill sätta in honom på söndag, exempelvis. Men tydligen tror man att han är i tillräckligt bra skick för att ha chansen mot Cilic, så det känns ju positivt. Chardy eller Pouille, vilket som. Jag hade nog valt Pouille som brukar höja sig i viktiga matcher, och har gjort en del bra matcher i Davis Cup, men han är samtidigt helt ur form och Chardy med sin fina serve, varför inte.

Frankrike bör ta en av de två matcherna första dagen. Annars blir det väldigt jobbigt. Men kroaterna klara favoriter i båda två, så det blir förstås tufft.

Dubbeln också uppställd, och den lär spelas precis sådär. Inga ändringar i trupperna i sista stund förresten. Pouille och Skugor är spelarna som ännu inte står uppställda för någon delmatch. Skugor lär få nöta bänk hela helgen såvida det inte blir 3-0 och betydelselösa singlar på söndag. Pouille kommer om jag får gissa ta en av singlarna på söndag. Vilken är beroende av vem som spelar bäst av fransmännen första dagen, och kanske också lite beroende av vad det står efter två dagar.

Blir kul det där. Riktigt fin avslutning på säsongen. Och avslutning på DC-historien.