Upplägg för Ymer

Jag var lite snabb med att avsluta Elias Ymer säsong där i början av förra veckan när han torskade mot Masur i Bangalore. Det finns faktiskt en lite, pytteliten, challenger med katastrofalt startfält i Indien den här veckan också. Pune, och den här veckan ska det verkligen kunna gå vägen för Ymer som i så fall lägger sig i riktigt fint slagläge inför nästa säsong. Plats 115 i världen stänger han säsongen på, om han gör det han ska och går hela vägen nu under helgen som kommer.

Det är inte ofta kan jag säga. Det har inte hänt på…ja, det var längesen. Men i den här challengerturneringen finns det faktiskt med spelare som jag inte ens vet vilka de är och då, då är inte klassen bra kan jag meddela.

Ymer tredjeseedad och lottningen? Jodå. Av de fyra spelarna han kunde fått i kvarten får han nu den sämsta, och de två någorlunda dugliga spelarna som är kvar i turneringen, förutom han själv, finns uppe på den övre halvan. Gunneswaran är duglig på challengertouren, även om han är totalt vansinnigt överrankad. Och Albot, han är ju en klart okej spelare på den här nivån.

Men nere på Ymers halva, den nedre, där finns som ni ser ingenting kvar. Det är spelare som normalt inte kommer in i challengerturneringarna alla tre och om Ymer förlorar mot någon av dem är det en stor flopp.

Det ska bli final, och om det blir som det brukar för Ymer så kommer väl de två bra spelarna däruppe skjuta ut sig på något vis, och då vinner han. Vore ju något det, att avsluta året med två titlar på tre turneringar och som sagt, då är han sen bara en titel, ungefär, från att för första gången ta klivet in på rankingens topp-100 i början av nästa år.

Det luktar atp-touren, visst gör det? Jag tycker allt det. Och på tal om det, han verkar ju gilla att spendera tid i Indien. Han åker ofta till turneringar där. I början av nästa säsong spelas det en atp-turnering i Indien, där startfältet alltid är fullkomligt uselt. Vinner han den här veckan så kommer han komma in i den turneringen utan kval. Hoppas han tar den chansen.