Inför dagens dubbel

Dagens dubbel säger ni. Man kanske skulle utöka verksamheten med travtips här på sidan. Nej, det ska vi nog inte göra. Vi ska nog utnyttja det faktum att jag är rätt bra på tennis, och hålla oss där. Men på tal om tips och spel och såna där hemskheter. Jag har precis lämnat förslag på en utökning av vamosrafa.se till nästa säsong. Jag tror många av er kommer gilla det väldigt mycket om det skulle bli av, så håll en tumme där för att de som behöver gilla min idé gör det.

Men nu, nu ska vi snacka om dubbel, och om säsongen tar slut redan idag. Eller om vi får en tennisdag till innan ökenvandringen startar.

14:00 Herbert/Mahut-Dodig/Pavic 1,40-2,90 Bethard

Skönt med en dubbellördag i Davis Cup där man vet att matchen som är uppställd blir av. Man får ju numera, sen rätt många år tillbaka, ändra sin uppställning under lördagen och söndagen fram till en kvart innan matchen. Vilket i sig är helt obegripligt, men så är det. Här finns det dock ingenting att ändra. Det är givna uppställningar detta, och endast en skada kan ändra på dem.

På tal om odds förresten, sådär stora favoriter är inte fransmännen. Absolut inte. Pavic är rankad trea i världen i dubbel, världsetta som par tillsammans med Marach. Och Dodig, han är liksom ingen dununge i såna här sammanhang. Han har också varit världsetta som par för ett antal år sen. Då tillsammans med Melo, Melo förresten, som de senaste dagarna spenderat en romantisk semester i västindien med…Zverev. Jag tyckte det var aningen annorlunda att Melo satt bland Zverevs personal och anhöriga under slutspelet i London. Nu semestrar de tillsammans, på ett ställe som man inte direkt först får upp i huvudet när det handlar om att åka på en partyresa med grabbarna, så att säga. Melo nästan 15 år äldre. Äh, jag nöjer mig väl med att säga att jag haft svårt att fundera över så mycket annat än det där senaste dygnen. Vilken jävla succé om de gick ut och berätta att de är ihop. Hade varit något det.

Men nu skulle vi snacka Davis Cup, och dubbel, eller hur?

Herbert/Mahut, vinnare i Franska Öppna i år, grus alltså. Så de är bäst i världen på grus? Bäst i världen kanske, snudd på i alla fall. De gick en total holmgång mot årets överlägsna par, Bryan/Sock, i London i söndags. De torskade 13-11 i supertiebreak i finalen efter det obligatoriska Herbertdubbelfelet på matchbollen. Men i fredags slog de samma par, även om det väl ska tilläggas att amerikanerna då inte kämpade. De är näst bäst i världen, kan man väl säga. Egentligen inte som absolut bäst på grus. De ska inte vara det i alla fall sett till hur de spelar men vinner man Franska Öppna så, man är inte oduglig direkt.

Dodig/Pavic, inte samspelta, inte lika bra. Och frågan är hur väl de passar ihop egentligen. Väldigt skiftande resultat när de spelat tillsammans lite i år, men ibland bra. Pavic inte som bäst på grus, Dodig helt okej på grus. Kanske att Pavic svaghet från baslinjen kan bli ett problem för dem i den här matchen. De tre andra är alla i grunden singelspelare som kommer utmana varandra från baslinjen. Inom den grenen kommer Pavic få problem och trots att han är matchens högst rankade spelare tror jag att han kan bli den svaga punkten. Den matchbild som kommer bli passar honom inte riktigt.

Men överlag väldigt jämnt skulle jag säga. Fransmännen mer samspelta, lite bättre, lite fördel av underlaget, och hemmaplan förstås. Flera små parametrar som talar för dem men samtidigt, som sagt, otroligt jämnt, och nästan tre gånger pengarna på att kroaterna tar chansen och stänger lagmatchen här, det är högt det.