Inför avslutningen

Det var inget snack om saken överhuvudtaget i dubbeln. Pavic var lite för svag när bollen var i spel, och Dodig var faktiskt också klart sämre än fransmännen. Tuff säsong för Dodig som fortfarande inte är gammal för att vara dubbelspelare men frågan är om han inte helt enkelt blivit lite sämre. Jag skulle säga ja på den frågan. Hans forehand håller inte riktigt och när man som han stannar en hel del vid baslinjen, mot ett par som Herbert/Mahut blir man då uppäten.

Idag dags för avslutning, men tyvärr, jag kan ju inte prata så mycket om det, för att man från ITF:s sida valt det här idiotiska systemet att man inte behöver berätta vilka spelare man tänker använda sig av.

Lite är det i och för sig så att fransmännen inte har så mycket att välja på. Som Chardy spelade i fredags kan de inte använda sig av honom. De måste ta någon annan, och i och med att de fortfarande är i underläge och måste vinna dagens första singelmatch, de måste fyra av Pouille direkt. Så det ska inte kunna bli något annat än Pouille-Cilic med start klockan 13. Jag kommer i alla fall utgå från det i min text här, för om det är så att de väljer Chardy, då är det över. Då behöver ni inte ens kolla. Då har Kroatien redan vunnit.

En match mellan dem. Cilic vann den i fyra set. Inte mycket att säga om. Cilic är alltid lite bättre än Pouille. Samtidigt, nu är det Davis Cup, Pouille har väldigt goda erfarenheter av Davis Cup. Cilic har inte riktigt lika goda sådana. Vi alla, och han i synnerhet, minns matchen mot Del Potro i finalen på hemmaplan för två år sen. Cilic hade 2-0 i set. Del Potro var småskdad. Allt var klappat och klart. Men Cilic blev nervös, försiktig, och livrädd, i just den ordningen. Del Potro vände och sen ytterligare en sjuk skräll när Delbonis slog Karlovic och det var plötsligen Argentina som vann sin första titel någonsin i turneringen. Pouille tvärtom som sagt. Han har varit med och avgjort flera stora matcher för Frankrike.

Jag tycker också det känns lite spännande spelstilsmässigt för Pouille. Han har egentligen grus som sitt bästa underlag skulle jag säga. Han gynnas framför Cilic, utan tvekan, och han har också den där kombinationen av tryck och säkerhet som kan göra det bökigt för Cilic. Pouille är lite säkrare än Cilic när han spelar bra. Då blir det upp till Cilic att avgöra, och det gör han ofta alldeles utmärkt, men det blir inte precis lättare av att möta någon som slår så pass hårt som Pouille gör.

Absolut inte otroligt att Pouille kan skrälla skulle jag säga. Hoppet om en avgörande match lever i högsta grad, förutsatt då att Noah för en gångs skulle gör rätt i uttagningen.

Sen, i så fall, om Pouille skulle slå Cilic, blir det lite problem för fransmännen. Det vore en dröm att ha Tsonga i den här matchen. Man vill hålla honom i handen när det blåser, och han skulle nog kunna få Coric att åtminstone skvätta lite i byxan av rädsla. Men nu kunde han ju inte serva i slutet av matchen i fredags, Tsonga, och jag tror tyvärr inte han är i skick nog för att kunna spela den här matchen. Återstår gör då Herbert eller Mahut, och i och med att Mahut numera inte håller överhuvudtaget i singel, och aldrig gjort det på grus. Det måste bli Herbert i så fall, och det är nog inte en spelare Frankrike känner sig särskilt bekväma med. Svagt psyke, svag på grus, och inte tillräckligt bra för att utmana Coric. Det kommer krävas ett rejält sammanbrott från Coric för att det i så fall ska gå vägen för fransoserna men större sammanbrott i avgörande matcher i Davis Cup, det ska man veta att det är långt, långt ifrån ovanligt. Om man dessutom har en liten snorvalp med enorm press som ska palla för trycker, då ökar risken givetvis ytterligare lite.

Vi hoppas på en fantastisk avslutning på säsongen men som sagt, det kan vara över redan kvart i ett om Frankrike väljer fel uppställning.