100, Karlovic

100, (101) Ivo Karlovic

Hur i hela världen ska man värdera Karlovic nu för tiden då? Det är inte lätt. Det är absolut inte lätt. Men jag gör i alla fall såhär, plats hundra, och först ut på min lista.

Han är inte den spelare han en gång var. Så är det bara. Den stora förändringen är att han inte servar riktigt lika bra som han gjort tidigare, och jag skulle säga att det numera är tveksamt om han fortfarande har världens bästa serve. Jag tror inte jag tycker det faktiskt. Den har blivit lite trubbigare, lite lösare, och bara lite sämre. Men på låg nivå, challengertouren där han spenderade slutet av säsongen, är den fortfarande ohanterbar och som sagt, han nosar åtminstone fortfarande på att vara världens främste inom den kategorin. Bara det att man har rätt höga krav på någon som varit helt överlägsen alla andra på området de senaste tio åren.

Spelet, det är inte mycket att hurra över. Han rör sig kanske ännu lite sämre än han gjorde som ung, men skillnaden är marginell. Det som gjort att hans nivå i år sänkts är att serven är lite, lite sämre.

Fyller 40 år i början av 2019. Vi får väl se. Jag håller det faktiskt inte för omöjligt att han har en pollett till i sig och avancerar lite i början av nästa år. Kapaciteten finns liksom fortfarande där och han verkar aldrig vilja ge sig.