97, Daniel

97, (77) Taro Daniel

Jag tycker inte han är så bra. Det är väl det första som ska poängteras. Han är 77:a på världsrankingen, och jag förstår ärligt talat inte hur han lyckats ta sig till atp-touren, men han vann i Istanbul i somras, och 250 poäng, det är mycket det för en spelare som ligger på runt 600 poäng totalt.

Men visst, han är okej. Han är en av de där som är precis mellan challenger- och atp-touren. En bra spelare utan att riktigt sticka ut. I vanliga fall då.

Extrem grusspecialist i min värld. Han är Japan, född i USA men bodde under uppväxten en del i Spanien. Numera håller han till på tennisskolan i Bradenton. Ganska sävlig, och det är det som gör att det är grus som gäller för honom. Annars är han en rätt lång spelare som borde vara bra på hardcourt, men han är ingen höjdare där. Lite för långsam och lite för svag serve kanske. Men på grus, ja en bollmaskin som inte missar särskilt mycket och tydligen räcker det för att vara topp-100, både på atp-rankingen och min ranking.

Född 1993, så fortfarande något år innan han ska vara som absolut bäst. Vi får se vad han hittar på nästa säsong.

Just det. Jag måste säga det också. Han är SÅ jävla tråkig. Se honom inte spela. Om ni inte har svårt att somna. Då ska ni se honom spela.