99, Humbert

99, (84) Ugo Humbert

På plats 84 i världen slutade han året på atp-rankingen. Inte riktigt så bra på min ranking, men ändå en knapp men otroligt klar plats på topp-100. Han var given, även om det blev precis på slutet till slut.

Född 1998. Ung fortfarande alltså. Otroligt nog är folk födda det året numera 20 år gamla, men det är jättebra att vara topp-100 i den åldern, inget snack om saken.

Vad är hans spelstil?

Det är en fråga jag slits med lite grann.

Han gör mycket bra, men gör han någonting sådär fantastiskt bra?

Han gör ju inte det, och det får mig att känna att han nog kommer ha svårt att nå den absoluta toppen men en framtida topp-50-gubbe, utan tvekan.

Ännu ganska oetablerad på atp-nivå. Han spelade i år sina första turneringar där och vann två matcher på tre turneringar. Det är förstås bra, men det är på challengertouren han plockat sina poäng och då mestadels turneringar med relativt svaga startfält. Han har egentligen ännu inte slagit jättemånga bra spelare så lite frågetecken, men tveklöst, en otroligt bra, ung och lovande spelare som kommer hålla till på atp-touren i massor av år framöver.

Väldigt tunn fortfarande förresten. 188 cm lång och väger 71 kilo enligt atp. Det är katastrof i sig, men jag inbillar mig inte en sekund att den riktiga vågen pekar på över 70 kilo. Han är en liten räka, och måste in i gymmet omedelbart.