92, Carballes Baena

92, (73) Roberto Carballes Baena 

Challengerkung. Eller challengerdrottning. Eller prins. Vad fan säger man? Han har varit bland de absolut bästa de senaste åren, men aldrig riktigt bäst. Lite bakom sådär. Men i år inne på atp-touren, och han gjorde det riktigt bra, åtminstone fläckvis. Han viftade till sig den högst oberäkneliga titeln i Quito. En lotteriturnering lite grann som han mycket att göra med inställning och ganska lite att göra med tenniskunnande i och med att förhållandena är så knäppa att det knappt går att spela bra tennis där.

Bollare, bollmotare, arbetare, han jobbar, så att säga.

Halvt okej serve. Helt okej backhand. Helt okej forehand. Mer än okej fysik vad gäller snabbhet och uthållighet. En otroligt solid spelare helt enkelt men det där med vapen, nej, det har han inte. Han har inte ens något som är i närheten av det.

En av de mest extrema grusspecialister som finns. På hardcourt är det liksom inte mycket att hurra över även om han jobbar så hårt där också att han ändå viftat till sig några matcher. Han undviker emellertid spel på hardcourt i mesta möjliga mån.

25 år gammal bara och ja, jag ska inte utesluta att han faktiskt kommer kunna höja sig lite. Det finns exempel på såna här spelare som i grunden känts väldigt medelmåttiga men som jobbat så sjukt hårt att de till slut lyckats utveckla ett lite bättre spel och kanske lite av ett vapen. Om Carballes Baena gör det kommer hans fysik plötsligt göra honom till en bra topp-50-spelare.