93, Pospisil

93, (70) Vasek Pospisil 

Stentufft på atp-touren, precis som vanligt. Åtta vinster på femton turneringar i år. Det är ju inget vidare det men det är precis som det alltid är. Pospisil är egentligen, sett till sin spelstyrka, den spelare som åtminstone jag känner till som är minst anpassad till att hålla på en högre nivå än han själv är på.

På challengertouren är han en riktigt starkservare som även håller mot de absolut bästa i spelet.

På atp-touren bollar motståndarna gris med hans serve och Pospisil är sen inte ens nära att hålla i spelet.

Vem ska man ta…Steve Johnson kanske? En servare som är angränsande till servekanon men inte riktigt samtidigt som han ändå håller bra i spelet. En sån spelare kan Pospisil drömma om, men han är det inte riktigt. Han är lite för svag i båda kategorierna, serve och spel, och därför är han i min mening ingen atp-spelare, trots att han är så dominant på challengertouren att han får en så hög atp-ranking som 70 i världen.

Väldigt talangfull egentligen, men han har bara inte lyckats addera det där sista lilla till sitt spel. Det enklaste hade väl varit att försöka slipa den serve som redan är så bra ytterligare lite. Då hade hans övriga spel räckt. Svårare att göra något åt spelet kanske. Men serven. Det fattas det där sista lilla, även om det är hans överlägset bästa slag.

Spelar nästan aldrig dubbel numera, men om han gjorde det skulle han vara en av de absolut bästa i världen i den spelformen. Han har redan vunnit Wimbledon i par med Sock. Nu kan väl nästan vem som helst spela dubbel med Sock men ja, Pospisil, han kan han också.

28 år gammal bara. Kan han höja sig lite nu när han ska gå in i sina bästa år som spelare? Absolut inte omöjligt. Han har varit så högt upp som plats 25 i världen på atp-rankingen. Hur det hände, oklart. Dit når han aldrig. Men topp-50? Ja, inte omöjligt.