94, Istomin

94, (93) Denis Istomin

Inte min favorit, Istomin. Han är så tråkig att, ja man vill inte titta på honom. Han har väl i princip aldrig rört en min när han spelar och han ser ut som att tennis är det absolut värsta han vet. Kanske är just så det är i och för sig. Han är 32 år gammal och har fortfarande sin mamma som tränare. Låter det som något hälsosamt? Kanske inte nej.

Men bra är han. Han är väldigt sävlig, och han har inget direkt vapen. Två ytterst problematiska saker för en tennisspelare, men är man så bra i övrigt som Istomin är så funkar det ändå, åtminstone ibland.

Hans största problem är att han har en ganska svag serve för sin spelstil och storlek. Är man 190 cm lång och väger närmare 90 kilo ska man kunna knuffa iväg bollen lite bättre än vad Istomin gör. Om han hade en bättre serve skulle hans övriga spel plötsligt räcka hur bra som helst. Hans serve är ingen svaghet, men den skulle behöva vara bättre. Jätteduktig bollare som tål högt tempo och när han av någon orsak får lite hjälp med serven. Gärna med tunn eller väldigt varm luft som gör att bollen flyger snabbare, då är han plötsligt farlig.

Men tråkig. Oj, oj, oj så tråkig. Tråkig. Superdupermegatråkig.

Och för övrigt, hans insats mot Mikael Ymer i Båstad i somras måste vara en av årets sämsta på atp-touren.